Posted in Sara Shepard

Secretul lui Emily (volumul de povestiri Micutele Mincinoase si Secretele Lor, partea 2) – Sara Shepard

Disponibil la: Leda Books

Colectia: Fantasy Leda

Traducerea: Antuza Genescu

Numar pagini: 176

 

Sinopsis:

In Rosewood, Pennsylvania, e vacanta..Toata lumea se relaxeaza, dar mai ales Hanna, Emily, Aria si Spencer. Ucigasul lui Alison este la inchisoare, iar A. a murit. Si totusi.. in oras a aparut o noua amenintare.

 Eu! Sunt noua A. si stau la panda.

Regula numarul unu: sa-ti cunosti prada! Asa ca sunt cu ochii zi si noapte pe Hanna, Emily, Aria si Spencer. De regula, in vacanta se-ntampla multe lucruri ciudate si totul ramane secret. Dar.. ia ghiciti! Da, eu vad totul. Iar acum va voi dezvalui toate secretele micutelor mincinoase. Sa continuam cu Emily.. La indemnul mamei ei si cu anumite scopuri.. secrete, Emily ajunge sa joace rolul lui Mos Craciun. Isi face patru noi prietene foarte bune – spiridusii care o ajuta sa le imparta daruri copiilor, dar lucrurile nu merg cum isi propusese ea. Nu mi-a fost deloc greu sa o urmaresc din umbra, asa ca iata-ma povestindu-va ce i s-a intamplat..

Parerea mea:

In partea a doua a volumului de povestiri Micutele Mincinoase si Secretele Lor, aflam aventura prin care trece Emily in vacanta de Craciun. Sinopsisul spune indeajuns de multe despre cursul povestii, asa ca voi incerca sa nu dezvalui prea multe din desfasurarea actiunii. Firul narativ se deruleaza in jurul unei provocari in fata careia se trezeste Emily: este fortata sa spioneze un grup de fete, dar evident ca intre timp, le descopera acestora o noua fata si este prinsa la mijloc intre familie si posibila relatie de prietenie ce pare sa se nasca intre ea si noile cunostinte.  Iar aceasta pozitie nu este niciodata prea avantajoasa.

De data aceasta, A nu este decat narator. Nu se implica in aventura lui Emily si nu incurca deloc itele povestii. Are rol doar de observator, fara sa ia parte la actiune. Prezenta ii este ghicita doar ocazional, dar nu avem nici o certitudine ca A apare intr-adevar in peisaj. Fiecare indiciu ar putea fi de fapt doar un produs al imaginatiei lui Emily.

Mi-a placut mai mult aceasta poveste decat prima parte a volumului, adica povestea Hannei. Este posibil sa fi fost influentata de finalul mai fericit, deoarece acesta a reprezentat intr-adevar o surpriza placuta. M-am obisnuit atat de mult cu ideea ca nici una dintre intamplarile prin care trec cele patru protagoniste nu poate avea o finalitate pozitiva, incat ma uimeste orice aventura incheiata cu bine. In plus, in partea a doua – Secretul lui Emily, firul narativ este mai clar si mai putin incalcit. Avem parte de o poveste ce se desfasoara pe un singur plan, de o singura directie in care sa ne indreptam atentia si asta inseamna in acelasi timp ca si povestirea a fost mai bine inchegata spre deosebire de Secretul Hannei , unde existau mai multe aspecte separate.

Bile albe:

– Mi-au placut personajele nou introduse. Desi carticica nu are decat 176 de pagini si se poate citi chiar si intr-o ora, autoarea a reusit sa creioneze niste portrete indeajuns de complexe chiar si intr-un text atat de restrans. Mi-as dori sa reintalnesc pe parcursul seriei grupul de „spiridusi”, desi finalul acestei povesti pare sa sugereze totusi o despartire definitiva de acesta.

Bile negre:

– Desi Emily reuseste sa se impuna ceva mai mult de data aceasta, ea are in continuare una dintre personalitatile cele mai slabe. Mi se pare mult prea ancorata in supertitii si semne prostesti, socant de nesigura pe ea si pe fiecare gand al ei si prea dornica sa fie pe placul tuturor persoanelor care o inconjoara. De fiecare data cand am inceput un nou volum, am tot asteptat o schimbare din partea ei, o maturizare, un moment care sa declanseze ceva in comportamentul ei, facand-o sa isi atinga potentialul si sa renunte la atitudinea imatura si timorata.

Alte recenzii care te-ar putea interesa:

Secretul Hannei (volumul de povestiri Micutele Mincinoase si Secretele Lor, partea 1) – Sara Shepard

Wicked (seria Micutele Mincinoase, volumul 5) – Sara Shepard

Author:

www.roxtao.wordpress.com

4 thoughts on “Secretul lui Emily (volumul de povestiri Micutele Mincinoase si Secretele Lor, partea 2) – Sara Shepard

  1. Am frunzarit putin cele doua carticele, dar este altfel cand nu stii personajele si intamplarile lor. Cred ca voi citi intai romanele “mari” ca sa spun asa, apoi ma voi apuca de carticele.

    1. Da, am vazut ca in prezentarea oficiala scria ca pot fi citite si fara sa fi citit seria. Dar apoi cand le-am inceput mi s-a parut ca nu prea ar fi deloc ok. Mai ales ca dezvaluie si misterul pastrat in primele volume. Eu am avut noroc ca tocmai citisem volumul 5 si aceste povestiri sunt pozitionate exact intre volumele 4 si 5. Deci daca incepi seria, dupa volumul 4 sa citesti si acestea 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s