Posted in Sara Shepard

Ruthless (seria Micutele Mincinoase, volumul 10) – Sara Shepard

Ruthless

Seria Micutele Mincinoase, volumul 10

Sara Shepard

Numar pagini: 341

 

Sinopsis:

For years scandal has rocked Rosewood, Pennsylvania–and high school seniors Aria, Emily, Hanna, and Spencer have always been at the center of the drama. They’ve lost friends, been targeted by a ruthless stalker named A, and narrowly escaped death. And it’s not over yet.

Aria’s love life is on the fritz. Emily’s exploring her wild side. Hanna’s kissing the enemy. And someone from Spencer’s past – someone she never thought she’d see again – is back to haunt her.

But none of that compares to what happened last spring break. It’s their darkest secret yet and guess who found out? Now A is determined to make them pay for their crime, and the only thing scarier than A is the fear that maybe, just maybe, they deserve what’s coming to them.

Parerea mea:

Din unele puncte de vedere, volumul 10 al seriei Micutele Mincinoase se intoarce la monotonia din volumele 5-7. Cel putin prima parte a cartii. Spre final se intampla cateva lucruri destul de importante, desi nu la fel ca cele din volumul 8 sau chiar si din volumul 9. Cred ca de fapt e imposibil sa se mai intample ceva la fel de socant ca in acele carti. Cred ca Ruthless poate fi caracterizat ca fiind o lectura „uniforma”, fara suisuri si coborasuri, fara schimbari bruste de directie. Un fel de liant intre volumele ce prezinta intamplari mai tensionate.

Sanatatea mintala a protagonistelor este tot mai subreda, hartuirile constante ale lui A si vina datorata gestului pe care l-au facut in vacanta din Jamaica si a celorlalte greseli din trecut le distrug tot mai mult. Daca stai sa te gandesti, e oarecum de inteles, intrucat nimeni nu ar putea ramane cu mintea intreaga dupa ce ar trece prin teroarea continua prin care au trecut cele patru eroine. De data aceasta, Aria si Hanna isi pastreaza calmul si gandirea logica cel mai bine. Ele sunt si cele care reusesc sa aleaga acum variantele corecte, actioneaza intr-o maniera impecabila si nu se mai pierd in marea de minciuni. Emily si Spencer insa, nu au parte de o evolutie prea stralucita. Emily repeta greselile trecutului, se arunca cu capul inainte fara sa gandeasca absolut deloc ceea ce face si este oarba la avertizarile prietenelor ei. In acelasi timp, Spencer incepe sa aiba probleme psihice reale, manifestate prin explozii de furie, halucinatii, actiuni haotice si pierderea cunostintei.

Lantul minciunilor pare sa se stranga tot mai mult in jurul protagonistelor. Daca acum stim ce s-a intamplat in Jamaica, intamplarea din Europa ramane inca un mister. Insa pare sa fie cam la fel de grava ca cea care o implica pe Tabitha, ceea ce nu e deloc incurajator.

Asa cum spuneam si mai devreme, romanul este destul de banal. Insa probabil in lumina a ceea ce s-a intamplat in volumele anterioare, cartea reuseste totusi sa te tina cat de cat in suspans si sa nu fie chiar o lectura plictisitoare.

Bile albe:

– Ruthless nu impresioneaza prea tare si nici nu aduce prea multe noutati. M-au surprins insa in mod placut cateva din personajele secundare, printre care si unul care era pana acum pe lista personajelor negative. Sunt curioasa daca si de data aceasta gesturile acestui personaj se vor dovedi o strategie atent gandita in lupta sa contra uneia dintre protagoniste sau daca pentru prima data poate, empatia isi face putin loc in caracterul sau.

Bile negre:

– Emily. Tot ce face e gresit – isi pierde capul, se incapataneaza sa nu vada nimic in jur, refuza adevarul, ascunde un lucru extrem de important de prietenele ei, se muta in tabara adversa…si multe altele. A fost intotdeauna un personaj slab, insa acum a intrecut orice limite.

Alte recenzii care te-ar putea interesa:

Wanted (seria Micutele Mincinoase, volumul 8) – Sara Shepard

Twisted (seria Micutele Mincinoase, volumul 9) – Sara Shepard

Author:

www.roxtao.wordpress.com

2 thoughts on “Ruthless (seria Micutele Mincinoase, volumul 10) – Sara Shepard

    1. Pana acum 11 publicate. Si mi se pare ca in 2013 o sa apara volumul 12 care, din cate stiu eu, va fi ultimul. Mmm..nu stiu ce sa zic. Primele 4 volume sunt ok. Volumele 5-7 sunt foarte enervante, pentru ca apoi 8 si 9 sa te lase cu gura cascata si dispera sa afli ce se va mai intampla. Acum, 10 e…kind of boring, dar parca nu chiar ca 5, 6 si 7. Banuiesc/sper ca 11 o sa fie din nou mai bunicel avand in vedere ca e penultimul. Si 12, ultimul, cel care inca nu e publicat cred ca o sa fie din nou genial. Deci..e cam egal numarul de volume bune si cel de volume proaste, deci si nr de motive pt care sa citesti sau nu seria. Oricum, trebuie sa te inarmezi cu rabdare daca te hotarasti sa o citesti totusi. Eu dupa dezamagirea datorata cartilor 5-7 chiar nu ma mai gandeam ca o sa mai gasesc ceva interesant in urmatoarele. Asa ca a fost cu atat mai mare surpriza sa descopar modul socant in care evolueaza povestea dupa aceea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s