Posted in Sara Shepard

Secretul Ariei (volumul de povestiri Micutele Mincinoase si Secretele Lor, partea 3) – Sara Shepard

Disponibil la: Leda Books

Colectia: Fantasy Leda

Traducerea: Antuza Genescu

Numar pagini: 176

 

Sinopsis:

In Rosewood, Pennsylvania, e vacanta..Toata lumea se relaxeaza, dar mai ales Hanna, Emily, Aria si Spencer. Ucigasul lui Alison este la inchisoare, iar A. a murit. Si totusi.. in oras a aparut o noua amenintare. Eu! Sunt noua A. si stau la panda.

Regula numarul unu: sa-ti cunosti prada! Asa ca sunt cu ochii zi si noapte pe Hanna, Emily, Aria si Spencer. De regula, in vacanta se-ntampla multe lucruri ciudate si totul ramane secret. Dar.. ia ghiciti! Da, eu vad totul. Iar acum va voi dezvalui toate secretele micutelor mincinoase. E randul Ariei…
Excursia planuita de tatal sau se dovedeste a fi un fiasco, asa ca se intoarce singura acasa. Temerile ei ca se va plictisi nu se confirma, pentru ca are parte de o vizita-surpriza care-i va reaprinde vechea pasiune pentru… Islanda. Desi lucrurile nu se sfarsesc tocmai bine, Aria e convinsa ca n-o sa afle nimeni nimic despre aventura ei. Noroc cu mine, ca am stat cu ochii pe ea…

Parerea mea:

Partea a treia a volumului de povestiri Micutele Mincinoase si Secretele Lor, Secretul Ariei este fara indoiala preferata mea de pana acum. Presupun ca daca lucrurile se vor mentine pe aceeasi linie, ultima parte, Secretul lui Spencer ar trebui sa fie cea mai interesanta, deoarece pana acum, povestirile mi-au placut tot mai mult pe masura ce am avansat cu lectura: de la Secretul Hannei care nu m-a impresionat deloc, urmat de Secretul lui Emily care a fost ceva mai dragut si continuand cu Secretul Ariei care m-a surprins intr-un mod foarte placut.

Desi fragmentul postat pe site-ul editurii Leda surprinde exact ideea principala a povestirii, marturisesc ca nu ma asteptam cu adevarat la o nunta. Poate doar la una falsa, in genul celor care se practica prin Las Vegas sau ceva asemanator. In parte si pentru ca in volumul 5 al seriei Micutele Mincinoase, Wicked, nu apare nici o mentiune referitoare la acest aspect. Iar o casatorie parca nu trece chiar neobservata. Am subestimat asadar din start povestirea, deci nu este de mirare ca actiunea prezentata a fost intr-adevar o surpriza.

Volumul incepe cu promisiunea unei vacante placute, dar dupa doar cateva pagini, lucrurile iau o intorsatura neplacuta pentru Aria, care se trezeste singura de Craciun. Iar salvarea care apare pe neasteptate la usa ei se dovedeste a fi pana la urma doar o problema in plus. Unul dintre punctele forte al povestirii este faptul ca nu ai nici o idee la ce sa te astepti de fiecare data cand intorci pagina. Daca primele doua povesti din volum erau intr-o oarecare masura previzibile, usor de dedus, in Secretul Ariei nu banuiesti ce se poate schimba dintr-un moment in altul. Totusi, starea de suspans care se creeaza nu este una intunecata, evenimentele mai tensionate nu iti taie respiratia, ci iti trezesc emotii rapide, temperate imediat de o intamplare pozitiva. In plus, exista un aspect care intriga in permanenta: odata ce observi ca lucrurile incep sa evolueze intr-o directie extrem de serioasa,nu ai cum sa nu te intrebi pana la ultimele pagini cum va reusi Aria sa iasa din aceasta situatie.

Bile albe:

– Per total, Secretul Ariei te arunca pe tot parcursul lecturii dintr-o stare in alta, in intervale de timp extrem de scurte, mentinandu-ti atentia si interesul la cote maxime, desi povestirea reprezinta o lectura relaxanta si destul de amuzanta in acelasi timp.

Bile albe:

– Spre deosebire de povestile anterioare, in Secretul Ariei, personalitatea protagonistei nu iese in evidenta la fel de mult. Desigur, toata aventura este tipica temperamentului artistic al Ariei, dar parca nici una dintre intamplarile prin care trece nu are o nota definitorie, nu spune destul despre eroina. In plus, nici nu reusesti sa patrunzi indeajuns in mintea eroinei astfel incat sa descoperi aspecte noi ale personalitatii sale sau sa iti confirmi caracteristicile pe care i le banuiesti. Mi se pare ca Aria oscileaza intre doua extreme, dar inca nu am reusit sa imi confirm spre care taler se inclina balanta.

Alte recenzii care te-ar putea interesa:

Incredibil (seria Micutele Mincinoase, volumul 4) – Sara Shepard

Wicked (seria Micutele Mincinoase, volumul 5) – Sara Shepard

Author:

www.roxtao.wordpress.com

2 thoughts on “Secretul Ariei (volumul de povestiri Micutele Mincinoase si Secretele Lor, partea 3) – Sara Shepard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s