Disponibil la: Leda Books
Colectia: Fantasy Leda
Traducerea: Ligia Caranfil
Numar pagini: 480
Sinopsis:
Dragoste si aventura, sex si drama intr-un thriller incendiar. Bestseller New York Times si USA Today
O fantezie urbana spectaculoasa, care preia tema vanatorii de vampiri abordata dintr-un unghi inedit, cu propria ei mitologie vampirica si mult suspans.
Este povestea lui Cat – dura si violenta, si totusi vulnerabila, iar uneori mai incapatanata decat ar trebui – si a lui Bones – vampirul blond cu accent britanic, irascibil si sarcastic.
Cat este unul dintre cele mai interesante personaje din genul „vampir”, o combinatie intre Sookie Stackhouse si Buffy. Pe jumatate vampir, nascuta dintr-o femeie umana violata de un vampir, ea ii vaneaza pe mortii vii inca de cand a implinit 16 ani si mama ei i-a spus toata povestea sa, incurajand-o sa-si foloseasca abilitatile speciale pentru a-i distruge. Cat si-a intrat in mana si deja are la activ un numar frumusel de vampiri omorati, cand il cunoaste pe Bones, care, desi el insusi vampir, ii vaneaza pe cei asemenea lui. Pana la Bones, lumea vampirilor are pentru Cat o singura culoare: neagra. Dar acum Bones ii da peste cap tot universul.
Dupa ce Cat incearca sa il omoare, dar esueaza lamentabil, Bones face o intelegere cu ea, si o invata cum sa lupte mai eficient si sa devina o momeala perfecta pentru a-si atrage victimele. Dar pe parcursul lectiilor, intre cei doi se naste o legatura mult mai profunda decat se asteptasera ei.. Ramane sa descopere cititorii toate intamplarile uluitoare ─ si momentele fierbinti ─ prin care trec cei doi!
E o poveste care te captiveaza, cu personaje minunate si bine conturate. Bones este pur si simplu delicios, iar atractia dintre cei doi – de-a dreptul magnetica.
Clipe tensionate, pline de actiune, care se intrepatrund cu momente romantice si cu mult umor: dragoste, aventura si drama ─ iata o combinatie captivanta si total irezistibila.
Parerea mea:
La jumatatea drumului spre mormant – primul volum al seriei Vanatoare nocturna – este una dintre acele carti ce reusesc sa iti reinvie dragostea pentru genurile fantasy, urban fantasy si paranormal romance, in ciuda excesului de romane mai mult sau mai putin reusite de acest tip, care au invadat piata de carte in ultimii ani.
De data aceasta, nu mai avem pustoaice inocente de liceu care se indragostesc la prima vedere de fat frumos-ul nemuritor, nici unele care isi descopera pentru intaia oara puterile, ci o eroina majora, (aproape) independenta, cu cativa ani de experienta in vanatoarea de vampiri si foarte pornita sa il ucida si pe cel ce va deveni… CONTINUAREA AICI.
eu deja sunt la ultima carte….super seria…..cei doi trec prin multe incercari si transformari si daca la inceput Cat mi s-a parut si mie putin infantila, o sa se maturizeze pe parcurs dand nastere unui personaj pe care ajungi sa-l indragesti. Devine puternica, loiala si…… :))))….dar mai povestim dupa ce citesti si restul de carti….Abia astept….
Eh, oricum e mult mai ok fata de alte eroine, se vede si diferenta de varsta 😀 Iar Bones e minunat! Vreau sa mai incerc si Nopti de patima, am vazut ca e tot pt cititorii adulti si seria Charley Davidson.
Da, da, incerc sa ma organizez cumva sa ajung mai repede la urmatoarele volume, sunt tare curioasa sa aflu continuarea povestii lor!
cum se numeste al 2 volum
Gasesti aici lista tuturor volumelor din serie (in engleza): https://www.goodreads.com/series/67946-night-huntress
In romana volumul 2 nu se numeste inca in niciun fel, avand in vedere ca nu a fost tradus 🙂
Am prins-o in ultima comanda de la Elefant impreuna cu multe altele, de-abia astept sa-mi soseasca pachetul.
Nopti de patima e ok dar iti recomand mai degraba sa citesti Georgina Kincaid, are tot ce-i trebuie: personaje memorabile, umor, dragoste, suspans:), Mi s-a parut mult mai buna ca Academia Vampirilor.
Mersi pt recomandari Oana! Georgina Kincaid e una dintre acele serii despre care toata lumea vorbeste atat de frumos incat aproape ca mi-e rusine sa spun ca inca nu am apucat sa o citesc :)) Sper sa remediez cat de curand situatia! Dupa ce citesti La jumatatea drumului spre mormant, sa revii cu pareri 😀
Revin dupa ce o citesc dar mai dureaza pana intru in posesia ei, am primit mail de la Elefant ca intarzie vreo 8 zile livrarea. mi-au oferit un cupon de 35% reducere ca sa nu ma supar:)
Ooo, super! Cred ca nimeni nu s-ar supara cu asa o scuza :)) Lectura placuta atunci, chit ca peste 8 zile 😉
Am postat un comentariu mai devreme, o fi ajuns in spam sau s-a pierdut?
Mda, in spam era. WordPress-ul tot face faze de astea. Nu am idee de ce sau cum ajunge el la concluzia ca adresa respectiva e suspecta de o trimite acolo. Si nici nu tine cont ca de pe unele adrese vin comentarii destul de des, el e fixat sa le trimita in spam. O bloggerita care comenteaza destul de des pe aici pe la mine cred ca se saturase la un moment dat, absolut fiecare comentariu de-al ei imi intra in spam!
Eu ii ador pe Cat si Bones si abia astept urmatorul volum. Inainte de La jumatatea drumului spre mormant am citit primul volum dintr-o alta serie a autoarei, Night Prince, care m-a cucerit de la primele capitole, asa ca ma cam asteptam sa fiu cucerita si de NH.
In seria Night Prince, personajul principal era Vlad Tepes si m-am indragostit de modul in care a fost portretizat. Niciodata nu am crezut ca as putea fi fana unei serii in care Vlad Tepes e prezentat sub mult abuzata forma a lui Dracula (inainte nu puteam suporta volumele si filmele in care Vlad Tepes=Dracula) dar Vladul lui Jeaniene, care uraste sa fie numit Dracula, dar are aceleasi apucaturi cand vine vorba de tras in teapa, este irezistibil. Mi-a placut enorm de mult atentia pe care a dat-o Jeaniene detaliilor istorice din trecutul lui Vlad si abia astept sa-l reintalnesc, in postura de personaj secundar si rival al lui Bones, in volumele urmatoare din Night Huntress.
Da, mi-ai mai pomenit de Vlad Tepes in viziunea acestei autoare si chiar m-ai facut curioasa. Oricum, nici nu indraznesc sa mai pun in “to read” list si seria asta, avand in vedere ca acum au aparut o multime de volume noi la serii care imi plac si nici macar nu am apucat sa ma uit pe ele, dar sa le mai si citesc.. Ma asteapta volumele noi din Delirium, Goddess Test, Bloodlines si sunt inca in curs cu noile povesti din seria The Grimm Diaries Prequels. Si am impresia ca inca mai sunt cateva, doar ca imi scapa momentan :)) Tu ce mai citesti acum?
Eu am terminat primele doua volume din seria Soul Screamers, dar sunt putin dezamagita. Seria nu e atat de buna cum mi s-a spus, iar personajul pe care toate fetele l-au ridicat in slavi, Tod, mi se pare egoist si rautacios. Am senzatia ca singurul motiv pentru care se poarta frumos cu Kaylee e ca vrea sa-si raneasca fratele, care e iubitul acestEia. Se comporta ca un pustan idiot care vrea doar fetele care il plac pe fratele lui mai mic si care are impresia ca ar trebui si fie rivali. Am mai si citit ceva spoilere conform carora Kaylee se desparte de Nash si incepe o relatie cu Tod, iar asta ma face sa am o parere foarte proasta despre ea. In plus autoarea face o schimbare foarte mare de caracter la Nash, iar asta imi arata ca e influentabila si se da dupa cum bate vantul, adica dupa ce preferat au cititorii seriei. Imi pare rau ca am luat ambele volume omnibus din serie. Daca nu le aveam nici nu ma gandeam sa mai citesc volumele 3 si 4.
Si eu vreau sa citesc Bloodlines, dar intai as vrea sa citesc cateva volume new adult si cele pe care le am in wish list pe GR.
Mm, bine ca mi-ai spus, pt ca si eu auzisem numai de bine despre seria asta si ma gandeam sa o incerc. Desi sincer, sinopsisul parca nu ma atragea prea tare, nu mi se paruse chiar cine stie ce idee minunata.
Sa stii ca intotdeauna m-am intrebat daca autorii tin cont de dorintele pe care si le exprima cititorii.. Si nu stiu exact de ce, dar aveam senzatia ca nu prea. Probabil de fiecare data cand imi vine asta in minte ma gandesc automat la Harry Potter, la cum au tot murit unele dintre cele mai interesante personaje: Sirius, Dumbledore, etc. Cred ca de asta am ramas cu senzatia ca degeaba sute de cititori spera ceva, pt ca autorul scrie povestea asa cum o avea initial in minte..
Eu chiar sper ca autorii scriu povestea cum era initial stabilit si nu se lasa influentati de cititori. Ar fi groaznic sa se dea dupa cum bate vantul si sa modifice comportamentul unor personaje care la inceput sunt minunate, doar pentru ca altii plac alt personaj. Unde s-ar ajunge, mai ales in volumele in care povestile de dragoste sunt un triunghi amoros? Intotdeauna ar fi o parte dintre cititori nemultumiti.
In schimb, daca povestea are, de la inceput la final, cursul pe care l-a stabilit autorul la inceperea volumului si seriei, fara a se lasa influentat, putem accepta mult mai usor modul in care se incheie cartea. Daca ne gandim ca noi o putem influenta, iau nastere adevarate lupte si certuri intre grupurile de sustinatori care vor un final fericit pentru preferatul lor si care incearca sa determine autorul sa faca ceea ce-si doresc ei. Desi de multe ori nu m-am aflat in team-ul fericit la finalul seriei, prefer asta decat un autor care nu e in stare sa-si impuna vointa nici macar cand e vorba de munca si eforturile lui. In fond, a scris cartea/seria pentru a ne oferi noua produsul imaginatiei lui, nu pentru a ne permite sa intervenim si sa-l modificam cum vrem noi.
Pentru mine, e foarte deranjant modul in care autoarea seriei Soul Screamers a modificat comportamentul personajul principal masculin, Nash. Dintr-un baiat minunat, care isi sustinea si proteja iubita, care facea totul pentru ea in primele doua volume, in cel de-al treilea devine dependent de un drog al demonilor si se schimba in rau. E o schimbare la 180 de grade fata de primele doua volume si e atat de fortata incat e clar ca autoarea a facut asta doar pentru a avea un pretext sa o apropie pe eroina de fratele lui Nash.
Si eu am fost afectata de moartea multor personaje din HP, dar cred ca asta m-a facut sa apreciez si mai multor seria si sa inteleg ca asemeni vietii reale, si lumea din carti sufera pierderile si tragediile ei, care ne fac sa suferim si sa o iubim si mai mult.
Nu stiu, mi se pare o chestie cu dus si intors. Pe de-o parte, sunt de acord cu tot ce ai scris. Pe de alta parte, cred ca multi autori nu au seria completa in minte atunci cand se apuca de scris. Mai ales daca e vorba de o serie cu multe volume. Si deci e oarecum de inteles de ce pe parcurs sunt influentati de factorii externi, dintre care poti enumera si parerile cititorilor. In plus, cred ca perioada asta in care traim, in care interactiunea cititor-autor e mai facila, influenteaza si ea procesul de scriere. Pana la urma, recenziile acelea cerute de autori nu cred ca au ca scop numai promovarea. Cred ca unii autori, mai ales cei incepatori, tin cont sau cel putin isi doresc sa afle parerile cititorilor referitoare la cum ar putea face povestea sa fie mai interesanta, cum ar putea scrie mai bine, ce ar trebui sa scoata mai mult in evidenta, etc. Si probabil ca influenta cititorilor se face simtita. Ah, plus ca mai sunt si cazuri cand unii autori chiar mentioneaza in ce mod au tinut cont de preferintele cititorilor. Desi aici nu cred ca mai e vorba neaparat de ceea ce vorbim noi aici, de transformarea protagonistilor, dar mentionez oricum. Ca tot am terminat volumele 7-10,5 din Grimm Diaries Prequels.. Dupa publicarea primelor 6 povesti, autorul a facut un sondaj pe FB printre cititori, referitor la personajele lor preferate. Iar unele dintre urmatoarele jurnale (7-10,5) sunt exact povesti noi despre acele personaje. Deci in cazul acesta, mi se pare foarte dragut si util dialogul acesta intre cititori si autor.
Am de ceva vreme si eu seria asta pe lista, asa ca tot o sa ajung la un moment dat sa o citesc 🙂 Revin atunci cu pareri mai complete :))
Ah, eu pe Sirius am sperat pana la ultima pagina a seriei ca o sa il invie cumva! Cred ca si dupa final de fapt, tot mai speram ca poate, poate o sa mai scoata o pagina in care sa spuna ca nu a murit de fapt :))
Vaii..cat ai citit…am lipsit si acum am intrat la tine pe blog si wow…:P si blogul e diferit. Si apropo de cartea asta, nush de ce dar am vrut sa o citesc decand am auzit de ea:)) of..am atatea pe lista!
:)) Eh, unele erau citite de vreo 2-3 saptamani, dar abia acum am putut posta recenziile.
Mai schimb temele din cand in cand, dar ma enerveaza groaznic faptul ca sunt atat de putine teme dragute pe WP, care sa imi placa din toate punctele de vedere… Si nici nu ai optiunea sa modifici tu ce vrei.. 😦
Cartea asta e foaaarte, foarte draguta, mi-a placut mult. Cred ca oricat de reusite ar fi romanele acelea a caror actiune se desfasoara prin licee si internate, odata ce ai trecut de 20 de ani, in momentul in care dai de o carte pentru un public mai matur, rezonezi altfel cu ea. Nu are cum sa nu iti placa mai tare.
Matur 😉 😀
Prima carte mi-a placut la nebunie! Astept cu nerabdare pe urmatoarele (care vad ca se lasa asteptate…) . Inteleg ca voi nu asteptati traducerile, ci le cititi direct in engleza, da? Seria Vanatoare Nocturna si seria Fratia Pumnalului mi se pare ca deschid “usa” spre o noua zona pe la noi. Era necesar. Devenisera usor plictisitoare personajele de 16-17 ani… Va felicit pt cartile citite si va multumesc pt ponturi, fetelor!
Buna Ramo! Mersi pt vizita ^_^
Oh, si mie mi-a placut mult cartea aceasta! Sa mai incerci si seria Anita Blake, e tot in subgenul acesta. Pe afara sunt foarte populare si indragite cartile de genul acesta, dar la noi cred ca inca nu exista un public bine format pentru ele. Majoritatea adultilor le gasesc probabil neserioase si superficiale, tinerii le considera prea mature si mai putin atragatoare decat cele cu protagonisti sub 18 ani. Gandeste-te ca acum cativa ani, cam inainte de 2009, existau foarte putine carti fantasy comparativ cu ce e acum disponibil la noi. Abia dupa publicarea seriei Twilight in ROmania adolescentii au inceput sa citeasca si s-a deschis deci puternic piata pentru fantasy. Imagineaza-ti ca vreo 80% din bloggerii de carte adolescenti (care la randul lor cred ca reprezinta vreo 80% din blogosfera de carte in general) spun ca au inceput sa citeasca tocmai datorita acestei serii. De asta deci fantasy-ul young adult e atat de popular. Probabil pe masura ce publicul deschis acum catre acest gen va incepe sa creasca, vor deveni populare si cartile fantasy sau paranormal pt adulti. Oricum, e un semn bun ca Leda a preluat deja o serie in stilul acesta de la o editura care o abandonase si a si contractat cateva noi (cele mentionate de tine). Probabil in 2-3 ani o sa avem o gama mult mai larga din care sa alegem.
De multe ori astept traducerea de la noi pur si simplu pentru ca am o lista nesfarsita de alte carti sau serii pe care nu le-am citit. Insa.. sunt totusi si cateva serii care mi-au placut prea mult ca sa ma pot abtine :)) Asa ca da, la scurt timp dupa ce se publica un volum pe care il astept de luni intregi sau chiar un an, il iau in engleza. Daca primele volume in romana le am in biblioteca, dupa ce apare si versiunea tradusa la noi, mi-o cumpar ca sa imi completez colectia 😀 Sunt obsedata sa termin de citit serii incepute si sa nu am unele incomplete pe rafturi :))
Astept cu mare nerabdare vol 2…si cred ca am de asteptat pentru ca nu se aude nimic momentan.
Mie mi-a placut Cat, chiar daca este ea un pic mai retinuta si toti o critica ca are 22 de ani. Cred ca si o inteleg mai bine, din mai multe puncte de vedere. Asta pentru ca am chiar o prietena care are aceasi problema ca si a personajului…i-as da sa citeasca cartea, dar nu citeste. 😀 Din pacate mai sunt destui care nu citesc, dar treaba lor, ei au de pierdut.
Bones, este barbat in adevaratul sens al cuvantului, puternic, frumos, inteligent + alte 1000 de calitati. Seria promite mult, deja pot sa spun ca este printre favorite.
Oh, si eu, mi-a placut tare mult romanul acesta! Si am auzit ca in volumul 2, actiunea se petrece la cativa ani diferenta fata de vol. 1, asa ca o sa fie cu atat mai interesant. Si mie mi-a placut de Cat, chiar daca are si cateva defecte. Dar mi s-a parut destul de realist portretul ei si mi-a placut ca evolueaza destul de mult pe parcursul povestii. Chestia cu virginitatea… nu pot sa spun ca daca ar fi fost un caz singular, m-ar fi deranjat. Din pacate insa, am observat ca 90% dintre protagonistele din romanele fantasy sunt virgine si deja a inceput sa fie extrem de enervanta faza asta, atata tot 😀
Eu am reusit sa conving cateva colege care nu citisera de ani intregi nimic sa incerce niste carti fantasy/distopice/YA si in mod surprinzator, am reusit! Mi-au cerut apoi alte si alte romane, asa ca.. nu e pierduta speranta 😀 Poate merita sa perseverezi, sa incerci sa le o mai convingi.
Bones daaa! Mi-a placut ca stie sa fie exact asa cum trebuie, cand trebuie! Abia astept sa aflu ce s-a intamplat cu el mai departe 🙂
Cat nu a fost virgina, asa ca nu se incadreaza in categoria celor 90% :)). La ea prima experienta a fost urata doar…cat despre cele de 16 ani mi se pare normal sa fie, pentru ca fetele in ziua de azi au cam luat-o razna. Trebuie sa le dea un mesaj educativ…poate ca este vina noastra ca ne bagam peste categoria cartlor 12+ :)). Glumesc, putem sa citim orice daca este bun si merita.
Isabele, am scris in recenzie “Cat nu este chiar virgină, însă o unică experiență ratată, în urmă cu câțiva ani nu o îndepărtează prea mult de tiparul acesta.” Mie asa mi s-a parut 🙂
Exact asa cum ai zis si tu, cand e vorba de eroine adolescente, inteleg de ce autorii procedeaza asa, e normal! Dar mie mi se pare frustrant abia atunci cand intalnesc personaje de 20, 22, 26 (!) de ani care sunt virgine (sau aproape virgine, asa cum e Cat ^_^). E ca si cum autorii nu ar putea sublinia cat de minunati sunt protagonistii decat daca ei sunt primii din viata eroinelor si prin urmare, ele nu ar avea termen de comparatie. Plus ca.. hai sa fim seriosi? Cat de realist este ca dupa 20 de ani sa nu fi avut nici o relatie? Mie mi se par foarte departe de realitate aceste personaje, parca isi pierde si povestea din veridicitate cand are o eroina de genul acesta.
Eu nu vad chiar asa, cred ca este posibil ca o fata pana la 20 de ani sa nu aiba o relatie, pentru ca se poate intampla orice. O experienta neplacuta te poate lasa cu niste chestii pe viata. Am zis si mai sus, am o prietena care a patit ceva asemanator si de asta eu nu vad lucrurile asa. Acum bineinteles fiecare are parerea lui, dar eu cred ca este posibil.
Buna Isabele! Multumesc pentru comentarii si pt vizita! 🙂 Sunt convinsa ca exista inca fete asa cum spui tu, nu am nimic cu ele si in nici un caz nu o sa le neg existenta 🙂 Insa eu cred ca ele sunt exceptii. Nu sunt reprezentative pentru societatea si vremurile in care traim ci sunt mai degraba cazuri rare. Deci ceea ce mi se pare mie frustrant e ca 90% dintre cartile de genul acesta promoveaza eroine care se incadreaza in aceasta categorie de exceptii. Si parca e si o umbra de idei preconcepute in asta, ca si cum daca o fata a avut o relatie inainte de fat frumosul din prezent, gata, nu mai e destul de pura si destul de minunata si demna sa fie protagonista. As prefera personaje mai apropiate de realitate, mai normale cred. Daca as fi gasit chestia asta in 1-2 carti, probabil as fi trecut peste ea fara sa o sesizez macar. A ajuns sa ma exaspereze abia cand am vazut ca se repeta iar si iar si iar, in majoritatea romanelor contemporane din genurile pe care le citesc cel mai des..
Cu placere, imi place blogul tau ca ai recenzii frumoase asa ca o sa mai intru sa citesc. Am inteles, pe mine mai mult ma deranjeaza triunghiurile alea amoroase prezente peste tot. Asta mi se pare mai sacaitor decat cum personajul feminin. 😀
Oh, nu-mi aminti! Chiar ma gandeam acum ceva timp cat de ciudat este ca am ajuns sa ma bucur la unele carti ca lipseste triunghiul amoros! Deci am ajuns sa consider lipsa lui un plus al cartii! :))