Posted in R.L. Naquin

Ill-Conceived Magic (seria A Monster Haven Story, volum satelit) – R.L. Naquin

Ill-Conceived Magic A Monster Haven Short Story (seria Monster Haven, volum satelit) – R.L. NaquinIll-Conceived Magic A Monster Haven Short Story

seria A Monster Haven Story, volum satelit

R.L. Naquin

Numar pagini: 38

 

Sinopsis:

Zoey Donovan, empata si protectoare a monstrilor, gaseste un pachet pe gazonul din fata casei. Plange mult si poarta scutece. Mai are si cornite, copite despicate si pielea verde.

Zoey si Maurice, monstrul de dulap incep sa ii caute parintii, destul de neobisnuiti si ei, intr-o incercare disperata sa reuneasca familia aparent nepotrivita. O manevra destul de primejdioasa tinand cont de rudele ostile ale acestei familii.

Ill-Conceived Magic este o poveste scurta a carei actiune se desfasoara in lumea din seria A Monster Haven Story. Include de asemenea si primul capitol din Pooka in My Pantry, cel de-al doilea volum al seriei.

Aceasta poveste poate fi parcursa si fara sa fi citit volumele principale. In orice caz, din punct de vedere cronologic, intamplarile din ea se petrec dupa cele din prima carte, Monster in My Closet si cartea a doua, Pooka in My Pantry (care va fi publicat pe 25 martie 2013). Ambele romane principale pot fi comandate de pe orice librarie online care comercializeaza in varianta digitala. In septembrie 2013 urmeaza sa fie publicat si volumul al treilea, Fairies in My Fireplace.

Parerea mea:

Una dintre cartile pe care le-am citit anul trecut si care a intrat chiar si in topul meu cu cele mai bune romane sau serii pe care le-am descoperit in 2012 a fost Monster in My Closet, de R.L. Naquin. Este probabil cea mai draguta poveste pe care am citit-o pana acum, iar Maurice, unul dintre personajele principale este fara indoiala cel mai dulce protagonist pe care l-am intalnit vreodata. Va puteti imagina deci entuziasmul meu atunci cand am aflat ca pe langa aparitia in viitorul apropiat a volumului cu numarul 2 din serie, autoarea a publicat si un scurt volum satelit, a carui actiune este situata intre povestile din primul si al doilea volum.

Reintalnirea cu Zoey, Maurice si restul personajelor incredibile din aceasta serie mi-a provocat un zambet larg inca de la primele randuri, zambet care s-a mentinut chiar si dupa ce am parcurs ultima pagina.

Povestea pe care o descoperim in acest scurt volum satelit ne ofera ocazia sa o privim pe Zoey intr-o noua misiune de salvare a creaturilor fantastice. Din momentul in care Maurice, monstrul din dulap despre care credea ca era doar rodul imaginatiei sale se dovedeste a fi la fel de real ca ea insasi, viata lui Zoey s-a schimbat total. Stia deja ca abilitatea ei de a simti emotiile celor din jur in cel mai inalt grad nu era tocmai ceva obisnuit. Insa Maurice i-a oferit sansa de a descoperi o lume noua, despre existenta careia nu avea habar. Monstrii din dulapuri, garguii, zanele si toate celelalte fiinte pe care le credea imaginare sunt cat se poate de reale. Iar combinatia alcatuita din faptul ca protagonista stie acum despre ele, ca este si extrem de empatica si pe deasupra, ca mama ei a fost si ea o aparatoare a acestor fiinte nu duce decat intr-o singura directie: Zoey devine un sprijin pentru creaturile magice aflate in dificultate. Iar faima ei pare sa se raspandeasca. Avand deja in casa un monstru de dulap si un gargui – ambii divortati si ramasi fara adapost, o familie de zane abuzate de tatal lor si un fel de.. yeti care are grija de siguranta locuintei sale, Zoey descopera ca viitorul ii rezerva inca multe surprize. Gasind pe prag un pachet misterios, eroina intra intr-o cursa in care trebuie sa dezlege mai multe mistere, sa scape intreaga din ghearele unei gasti de satiri si a unei driade furioase si sa reuneasca o familie dezbinata. Intre timp, se confrunta si cu o descoperire socanta legata de prietenul ei Maurice, iar relatia lor pare sa se indrepte rapid spre o ruptura dezastruoasa daca ea nu va reusi sa o salveze, trecand peste propria-i confuzie.

Daca inca nu v-am facut indeajuns de curiosi, va mai spun pentru a nu stiu cata oara ca Maurice este unul dintre cei mai simpatici protagonisti pe care i-am intalnit vreodata! Pur si simplu, trebuie sa il cunoasteti!

Povestea este scrisa in acelasi stil amuzant, insa in acelasi timp, cu nuante surprinzator de realiste pe care l-am descoperit si admirat si in Monster in My Closet. In ciuda caracteristicilor fantastice, personajele magice au probleme reale, se comporta dezarmant de sincer, iar senzatia per ansamblu este ca tocmai ai tras cu ochiul intr-un camin obisnuit, in care locuitorii isi urmeaza linistiti cursul vietii. Bineinteles, singura diferenta fiind faptul ca personajele numai obisnuite nu sunt, iar pe langa acele probleme normale se mai confrunta si cu unele ce depasesc adesea limita imaginatiei.

Recomand din suflet seria lui R.L. Naquin! In ciuda avalansei de romane fantasy si paranormal din ultimii ani, mi se pare ca autoarea strecoara magie pura in cartile ei iar povestea pe care a reusit sa o creeze are ceva extrem de special.

Aceasta povestire este disponibila in varianta e-book, gratuit. O puteti descarca de pe Smaswords, AICI.  Bineinteles, poate fi citita si ca stand-alone, insa v-as recomanda sa cititi mai intai primul volum al seriei, pentru ca altfel ati putea pierde ceva din savoarea si farmecul personajelor. Rar mi se intampla sa recomand atat de entuziast cate o carte, pentru simplul fapt ca preferintele fiecaruia difera si deci ceea ce imi place mie ar putea sa nu fie deloc pe gustul altui cititor. Insa tinand cont ca majoritatea dintre voi, cei care ajungeti destul de des pe aici aveti gusturi destul de asemanatoare cu ale mele (altfel nu ati mai veni in vizita pe blogul meu, nu?) tind sa cred nu veti regreta investitia si ca veti avea parte de o lectura minunata!

English version:

One of the books I’ve read last year that went directly in my 2012 Top 5 was Monster in My Closet, written by R.L. Naquin. It’s probably the cutest story I’ve ever read and Maurice, one of the main characters is surely the sweetest hero I’ve met. You can imagine my enthusiasm when I found out that in addition to the second book in the series (soon to be published), the author also published a short story, situated between the first and the second book.

The meeting with Zoey, Maurice and the rest of the incredible characters brought me a huge smile on my face from the first second, smile that remained there even after I finished the last page.

This short story offers us a chance to see Zoey in a new monster saving mission. From the moment Maurice, the monster from the closet that she thought was just a product of her imagination proves to be as real as she is, Zoey’s life changes. She already knew that her ability to feel everybody’s emotions at the highest degree was not that normal. But Maurice offered her the chance to discover a new world that she didn’t know it existed. The monsters in the closets, the gargoyles, the fairies and all the other magic beings she thought were imaginary are very, very real. And the combination between the fact that she now knows about them, that she’s an empath and that her own mother was a protector for these creatures is leading to only one direction: Zoey herself becomes a protector for the needy magical beings. And her fame seems to grow stronger. Already having in her house a closet monster and a gargoyle – both of them divorced and homeless, an abused family of brownies (some kind of tiny fairies) and a skunk-ape that protects her home, Zoey discovers that her future is still full of surprises. After finding a mysterious package on the front lawn, the heroine finds herself in a race where she’ll have to solve some mysteries, get rid of a group of satyrs and a furious dryad and reunite a split family. Meanwhile, she makes a shocking  discovery about her friend Maurice and their relation seems to be breaking. She’s the only one who could save it, but only if she can ignore her own confusion.

If I didn’t make you curious enough, I’ll just tell you again and again that Maurice is one of the loveliest heroes I’ve ever met! You just have to meet him!

The story is written in the same funny style, but full of surprising realistic shades, that we discovered in the first book, Monster in My Closet. Despite their fantastic features, the characters have real problems, they act in a disarming honestly way and the whole sensation is that you just took a look in a normal house, where the members are simply living normal lives. Of course, the difference would be that the characters are anything but normal and apart from their everyday problems, they also have some issues more difficult than you could ever imagine.

I highly recommend R.L. Naquin’s series! Despite the fact that there is a huge amount of fantasy and paranormal books written in the last few years, I think this author is slipping pure magic in her books and so, the story she managed to create has something truly special.

The short story can be read for free. You can download it from Smashwords, HERE. Of course, it can be read as a stand-alone, but I would recommend you to read Monster in My Closet first, otherwise you could miss some of the story’s enchantment or the characters’ charm. I don’t usually recommend books with such passion. This is because our preferences might be different, so something I loved in a book could be something you despise. But in this case, I’m 99% sure that you won’t regret your purchase and that you’ll have a wonderful time reading the Monster Haven series.

Alte recenzii care te-ar putea interesa:

Monster in My Closet (seria A Monster Haven Story, volumul 1) – R.L. Naquin

Magie de doi bani (seria Femei din Cealalta Lume, volumul 3) – Kelley Armstrong

Author:

www.roxtao.wordpress.com

7 thoughts on “Ill-Conceived Magic (seria A Monster Haven Story, volum satelit) – R.L. Naquin

 1. Ți-am mai spus că te urăsc, Roxy?! Adică, într-un mod bun, fiindcă altfel nu citeam decât jumătate din ce am citit anul trecut, dar totuși, uite cum îmi lungești iar lista de citit. Ai așaaa un talent:))
  Ps. Am căutat Roșu de Rubin la Cinema City și la Cityplex și nu se rulează la nici una. Concorde nu cred că a dat franciza și la români 😦 viațăăăă crudăăăăă x.x :))

  1. :)) Sa inteleg ca aproape te-am convins sa iti cumperi Monster in My Closet?? 😀 Nu poti sa iti dai seama cat de tare imi doresc sa vad si pareri de la noi despre seria asta, mie mi s-a parut incredibil de adorabila! Multumesc tare mult pentru mesaj! Mi-a crescut inima cand l-am citit!!
   Stiiiiiu, nici eu nu l-am vazut pe nicaieri :(( Hai sa mergem in Chisinau, acolo am vazut ca ruleaza 😀 Banuiesc ca va aparea curand pe net, dar cred ca ar fi fost cu totul altfel sa il vezi la cinema..

   1. Oh, deci de acum am să-ți spun mai des că te urăsc:)) Și da, am să o citesc cât de curând pot:D
    Păi da, toată dimineața mi-am bătut la cap prietenele să mergem la cinema la Roșu de Rubin și apoi am descoperit că defapt nu se rula la noi, în Constanța. Și ele vor la ”A 16a Lună”. Cred că n-am de ales:)) Dar cum apare pe net îți dau și ție adresa:)

   2. Da, daca imi spui sub forma asta, poti sa o faci de cate ori vrei :))
    Nici in Bucuresti nu e. Cred ca daca se difuzeaza intr-un oras, se difuzeaza in toate. Da, da, te rog! Sunt tare curioasa sa vad cum a iesit, din trailer parea interesant, dar am observat ca schimbasera deja niste chestii..
    Si Beautiful Creatures parea bine realizat, desi protagonista din carte e muuult mai draguta decat actrita 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s