Disponibil la: Editura ALL
Colectia: Strada Fictiunii – Contemporan
Traducerea: Liliana Urian
Numar pagini: 120
Sinopsis:
Lion avea douazeci si unu de ani atunci cand a murit din cauza unei meningite fulgeratoare, fortandu-l pe tatal sau, Michel, sa retraiasca dintr-o perspectiva schimbata ultimele momente petrecute impreuna. Impacarea cu absenta este insa cu atat mai dificila cu cat ultimele lor clipe s-au numarat printre cele mai fericite.
Scrisa sub forma unui discurs al fiului care isi urmareste parintii de dincolo de moarte, Fiul constituie o declaratie de dragoste cu un timbru original si ironic care incearca sa umple golul lasat in urma de Lion.
Parerea mea:
Fiul este genul acela de carte pe care o citesti pe nerasuflate, care iti stoarce lacrimi si iti face inima bucatele, dar care la final te lasa fara cuvinte, secat, aproape incapabil sa exprimi ceea ce te-a facut sa simti. Este o carte despre durere, despre mecanismele mintii si ale sufletului in fata tragediei, a pierderii venite pe neasteptate, despre regrete, amintiri si zambete apuse. Iti arata cum, desi pare inexplicabil, oamenii reusesc sa mai… CONTINUAREA AICI.
Iar o carte destul de interesanta. Sa vad cum pun si eu mana pe ea! 😀
Da, e asa… trista, dar la final nu regreti deloc ca ai citit-o. Eu auzisem de ea din timpul campaniei vALLuntar si de atunci o aveam pe lista 😀
cred ca e tare interesanta. O sa o caut si eu
pupici!
http://cherryqueendee.blogspot.ro/
Da, eu zic ca merita citita, chiar daca e trista. Mi-a placut mult!
Frumos blogul tau, nu il stiam ^_^
Cartea asta urla pur si simplu la mine sa o cumpar. Asa ca abia astept sa plang la ea 🙂
Foarte, foarte frumoasa recenzia!
😀 Asa urla si la mine de cateva luni! Da, e foarte foarte emotionanta, mi se pare ca pierderea unui copil e cea mai mare durere posibila. Parca nici atunci cand pierzi un parinte, sot, frate sau prieten nu e la fel de crunt… Si ceea ce e mai interesant este ca parca durerea nu e expusa direct, nu iti scrie autorul nicaieri ca tatal suferea sau era trist sau disperat, etc. Tu trebuie sa intelegi chestiile astea oferite indirect, sa le prinzi din actiunile si gesturile personajelor.