Posted in Michel Rostain

Fiul – Michel Rostain

Fiul - Michel RostainDisponibil la: Editura ALL

Colectia: Strada Fictiunii – Contemporan

Traducerea: Liliana Urian

Numar pagini: 120

 

Sinopsis:

Lion avea douazeci si unu de ani atunci cand a murit din cauza unei meningite fulgeratoare, fortandu-l pe tatal sau, Michel, sa retraiasca dintr-o perspectiva schimbata ultimele momente petrecute impreuna. Impacarea cu absenta este insa cu atat mai dificila cu cat ultimele lor clipe s-au numarat printre cele mai fericite. 

Scrisa sub forma unui discurs al fiului care isi urmareste parintii de dincolo de moarte, Fiul constituie o declaratie de dragoste cu un timbru original si ironic care incearca sa umple golul lasat in urma de Lion.

Parerea mea:

Fiul este genul acela de carte pe care o citesti pe nerasuflate, care iti stoarce lacrimi si iti face inima bucatele, dar care la final te lasa fara cuvinte, secat, aproape incapabil sa exprimi ceea ce te-a facut sa simti. Este o carte despre durere, despre mecanismele mintii si ale sufletului in fata tragediei, a pierderii venite pe neasteptate, despre regrete, amintiri si zambete apuse. Iti arata cum, desi pare inexplicabil, oamenii reusesc sa mai… CONTINUAREA AICI.

Author:

www.roxtao.wordpress.com

6 thoughts on “Fiul – Michel Rostain

    1. Da, e asa… trista, dar la final nu regreti deloc ca ai citit-o. Eu auzisem de ea din timpul campaniei vALLuntar si de atunci o aveam pe lista 😀

    1. 😀 Asa urla si la mine de cateva luni! Da, e foarte foarte emotionanta, mi se pare ca pierderea unui copil e cea mai mare durere posibila. Parca nici atunci cand pierzi un parinte, sot, frate sau prieten nu e la fel de crunt… Si ceea ce e mai interesant este ca parca durerea nu e expusa direct, nu iti scrie autorul nicaieri ca tatal suferea sau era trist sau disperat, etc. Tu trebuie sa intelegi chestiile astea oferite indirect, sa le prinzi din actiunile si gesturile personajelor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s