Posted in Tatiana Niculescu Bran

Povestea domnitei Marina si a basarabeanului necunoscut – Tatiana Niculescu Bran

Povestea domnitei Marina si a basarabeanului necunoscut - Tatiana Niculescu BranDisponibil la: Polirom 

Colectia: Ego.Proza

Anul aparitiei: 2013

Numar pagini: 240

 

Sinopsis:

El isi cauta amintirile. Ea incearca sa scape de ele. Generatia pierduta a Basarabiei interbelice se intilneste cu generatia Pink Floyd a Romaniei comuniste, intr-o incursiune ametitoare in istoria personala si in cea colectiva. Punctul lor de intilnire: muzica lui Dimitrie Cantemir… De-a lungul unui fir narativ plin de contraste, noul se impleteste cu vechiul, iubirea pentru trecut intilneste speranta pentru viitor, intr-o metamorfoza continua a portretelor. „Domnita” Marina si necunoscutul basarabean isi traiesc povestea de dragoste intr-o lume care inca mai asteapta ca ranile trecutului si nedreptatile istoriei sa se vindece.

 „Cine sa fie oare misteriosul Ilie Hagiu – memorie si vlastar al unei familii care se va stinge odata cu el – si cine este el in viata Marinei Olaru, o agenta imobiliara intimplator aleasa sa-i gaseasca o locuinta a amintirilor? Aceasta poveste minunata se deruleaza cu ritm de basm intr-o proza plina de farmec. Am citit cu incintare Povestea domnitei Marina si a basarabeanului necunoscut si mi-as dori s-o vad tradusa in engleza.” (Jean A. Harris)

Parerea mea:

Ador povestile generatiilor trecute. Am crescut cu astfel de povesti si mi se par cel mai bun instrument de intelegere si descoperire al trecutului. Istoria din manuale este impersonala, greu de perceput ca ceva real. Desigur, stim ca ceea ce s-a petrecut este adevarat, insa cred ca e o adevarata provocare sa o intelegi asa cum trebuie, sa pricepi cum traiau oamenii atunci, sa te pui in pielea rol, imaginandu-ti cum ar fi fost si ce insemna in realitate viata in acele… CONTINUAREA AICI.

Author:

www.roxtao.wordpress.com

7 thoughts on “Povestea domnitei Marina si a basarabeanului necunoscut – Tatiana Niculescu Bran

    1. :)) Fix la asta ma gandeam si eu acum, ca iti citeam postarile de azi in care mentionai preferinta pentru cartile a caror actiune se petrece in trecut

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s