Posted in Stacy Schiff

Cleopatra. Povestea fascinanta a ultimei regine a Egiptului – Stacy Schiff

Cleopatra. Povestea fascinanta a ultimei regine a Egiptului - Stacy SchiffDisponibil la: Editura ALL

Colectia: Carte academica/Umaniste/Istorie

Traducerea: Lavinia Vasile

Numar pagini: 344

 

Sinopsis:

Desi Cleopatra a murit timpuriu, la 39 de ani, cu o generatie inainte de Hristos, regina Egiptului a restabilit contururile lumii antice. Era incomparabil mai bogata decat orice alta persoana din Mediterana si poseda remarcabile abilitati politice. A fost asociata cu doua dintre cele mai proeminente personaje ale lumii romane – Iulius Cezar si Marc Antoniu. Incestul si asasinatul erau la ordinea zilei in familia reginei. Considerata zeita in copilarie, domnind la 18 ani, de secole intregi a constituit subiectul speculatiilor, al veneratiei, al barfei si legendei. De-a lungul timpului, complexa si flexibila ei personalitate s-a pierdut. Printr-o magistrala intoarcere la sursele clasice, Stacy Schiff separa cu indrazneala faptele de fictiune, reconstituind intr-un mod profund original o existenta fabuloasa.

Parerea mea:

Una dintre cele mai cunoscute figuri din istorie, Cleopatra ramane totusi un mister, in ciuda fascinatiei pe care o insufla de mii de ani.

Cartea lui Stacy Schiff ofera o imagine destul de complexa a ei, bazandu-se pe unele dintre cele mai credibile surse din Antichitate, insa aceasta este inca departe de a fi completa. Aproape fiecare actiune a reginei, fiecare alegere a sa este interpretata in mod diferit de scriitorii vremii, asa ca devine imposibil de ales intre variantele posibile. Toti cei care au scris despre Cleopatra in perioada vietii sale au facut-o manati de anumite… CONTINUAREA AICI.

Author:

www.roxtao.wordpress.com

6 thoughts on “Cleopatra. Povestea fascinanta a ultimei regine a Egiptului – Stacy Schiff

  1. Poate ca intr-o zi vei citi si tarfa zeilor, are legatura cu viata cleopatrei . Oricum pare o poveste interesanta , cred ca, asta in doi ani cand termin de citit biblioteca de acasa :)) voi pune gherutele si pe asta .

    1. Da, am auzit si eu de Tarfa zeilor si cred ca din aceeasi sursa din care ai aflat si tu πŸ™‚ Sincer, cred ca m-a fascinat mai mult partea care trata vietile oamenilor, sistemul de guvernare, societatea, etc, decat viata Cleopatrei. Sigur, nu neg ca e fascinant modul misterios in care a ramas pana in ziua de azi in mintea oamenilor si ca a fost o conducatoare isteata, care a stiut sa aseze mereu lucrurile cat mai bine pt regatul ei. Insa pana la urma, se stiu atat de putine lucruri reale despre ea, incat nu prea ai cum sa te bazezi ca a facut ceva anume si nu invers sau ca a spus X lucru, etc. In schimb, modul in care functiona societatea din perioada aceea a fost documentat si prezentat obiectiv de-a lungul vremii, fara factori care sa influenteze adevarul in vreun fel si prin urmare, pe partile acestea chiar te poti baza ca sunt reale..

  2. Povesti despre Cleopatra or sa se mai scrie. Nu vom sti niciodata cata realitatate contin. Important este sa se vanda.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s