Posted in Clare Furniss

The Year of the Rat – Clare Furniss

The Year of the Rat - Clare Furniss

The Year of the Rat

Clare Furniss

Data aparitie: 24 aprilie 2014

Numar pagini: 320

*

Sinopsis:

Mereu am crezut ca atunci cand se va intampla ceva rau, vei stii cumva. Am crezut ca o simti, ca atunci cand aerul se face deodata greu si umed inaintea unei furtuni si stii ca trebuie sa te ascunzi undeva in siguranta pana cand se va termina.

Dar se pare ca nu e deloc asa. Nu se aude o muzica infioratoare pe fundal, ca in filme. Nu exista semne prevestitoare…

Lumea se poate prabusi in orice moment… un fapt pe care adolescenta de 15 ani, Pearl il afla atunci cand mama ei moare la nasterea surorii sale. Narand intamplarile din anul ce urmeaza dupa moartea mamei sale, povestea lui Pearl, incarcata de un umor amar si de o sinceritate ravasitoare vorbeste despre durerea sfasietoare, in timp ce protagonista incearca nu numai sa se obisnuiasca cu moartea mamei sale ci si sa accepte faptul ca sora sa, The Rat este o amintire permanenta a motivului pentru care mama ei nu ii mai este alaturi.

Parerea mea:

Am terminat cartea aceasta intr-o dimineata, in metrou. Iar in momentul in care protagonista realizeaza spre final ca a pierdut pe cineva pentru totdeauna si plange impreuna cu tatal sau, a trebuit sa imi dau repede parul in fata ca sa nu vada lumea din jur ca mi-au dat si mie lacrimile. Deci da, The Year of the Rat mi-a placut extrem de mult! In mod neasteptat, m-a prins de la inceput atat de tare incat  a trebuit sa imi repet ca ma voi… CONTINUAREA AICI.

Author:

www.roxtao.wordpress.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s