Posted in Aurora Liiceanu

Soacre si nurori. La cine este cheia – Aurora Liiceanu

Soacre si nurori. La cine este cheia - Aurora LiiceanuSoacre si nurori. La cine este cheia – Aurora Liiceanu

Disponibil la: Polirom 

Colectia: Seria De Autor Aurora Liiceanu

Numar pagini: 248

 

Sinopsis:

Relatia dintre soacre si nurori a fost dintotdeauna subiect de glume, dar si de discutii serioase. O regasim in povestile populare si in zicatori, in romane si in show-uri TV, unde, in general, soacra apare ca un personaj negativ, iar nora, ca o victima. Rivalitatile si conflictele soacra-nora, care nu de putine ori duc la violenta, ii preocupa si pe psihologi, psihanalisti, sociologi si antropologi. Apeland la surse dintre cele mai diverse, de la literatura stiintifica la povesti reale, Aurora Liiceanu analizeaza acest raport complicat dintre doua femei care concureaza pentru dragostea aceluiasi barbat: una ca mama care nu vrea sa-si piarda copilul, cealalta ca partenera care si-l doreste doar pentru ea.

Din cuprins:

Stereotipuri culturale si excesul matern • Patologia relationala: mama toxica, soacra toxica • Vocea nurorilor • Vocea soacrelor • Vocea barbatilor • Vocea psihologilor • Patru povesti cu soacre

Parerea mea:

Cum nu citisem pana acum niciuna dintre cartile Aurorei Liiceanu, aparitia celui mai recent volum al sau mi-a atras atentia, cu atat mai mult cu cat dadusem pe Internet de niste paragrafe amuzante, ce promiteau o lectura interesanta.

Nu ma asteptasem asadar sa dau peste un adevarat tratat de psihologie pe tema relatiilor familiale, cu studii amanuntite si nenumarate… CONTINUAREA AICI.

Author:

www.roxtao.wordpress.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s