Posted in Alfie Kohn

Parenting neconditionat. De la recompense si pedepse la iubire si intelegere – Alfie Kohn

Parenting neconditionat. De la recompense si pedepse la iubire si intelegere - Alfie KohnDisponibil la: Totul despre mame

Colectia: Carte

Traducerea: Monica Losonti

Numar pagini: 224

*

Sinopsis:

Una din nevoile de baza ale unui copil, conform argumentarii lui Kohn, este cea de iubire neconditionata, de a sti ca va fi acceptat, chiar daca o da in bara sau nu se ridica la inaltimea asteptarilor. Cu toate acestea, abordarile conventionale in materie de crestere a copiilor, ca pedepsele (inclusiv time-out-urile), recompensele (inclusiv stimularea pozitiva) sau alte forme de control, ii invata pe copii ca sunt iubiti doar cand ne fac pe plac sau ne impresioneaza. Kohn face referinta la o suma de studii solide, dar in mare parte putin cunoscute, care detaliaza cat de daunator este sa le dam copiilor de inteles ca trebuie sa ne castige aprobarea. Acesta este mesajul pe care il primesc copiii de pe urma tehnicilor de disciplinare clasice, desi nu este cel pe care majoritatea parintilor doresc sa il transmita.

Fiind insa mai presus decat doar o alta carte despre disciplina, Parenting neconditionat aduce in discutie modurile in care parintii se comporta cu copiii lor. Acest volum le propune parintilor sa puna sub semnul intrebarii chiar si premisele fundamentale la care se raporteaza in cresterea copiilor, oferindu-le in acelasi timp o gama vasta de strategii practice pentru a schimba macazul de la educarea prin “actionare asupra” la cea prin “actionare laolalta”, inclusiv pentru a inlocui lauda cu sprijinul neconditionat de care copiii au nevoie ca sa devina persoane sanatoase, afectuoase si responsabile.

Parerea mea:

Se intampla uneori sa dau peste niste informatii atat de interesante incat, in ciuda faptului ca domeniile de care apartin acestea nu ma interesau pana atunci aproape deloc, simt brusc nevoia sa aflu cat mai multe despre lucrul respectiv, sa imi aprofundez proaspetele cunostinte.

Asa s-a intamplat sa ajung sa citesc volumul lui Alfie Kohn, Parenting neconditionat, desi nu am copii si nici planuri in…CONTINUAREA AICI.

Author:

www.roxtao.wordpress.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s