Posted in Abby McDonald

Jane Austen merge la Hollywood – Abby McDonald

Jane Austen merge la Hollywood - Abby McDonaldDisponibil la: Editura ALL

Colectia: Strada Fictiunii Bestseller

Traducerea: Sinziana Mihalache

Numar pagini: 264

*

Sinopsis:

Ramase pe drumuri dupa moartea tatalui lor, Grace si Hallie sunt nevoite sa se mute si sa ia viata de la capat in casa unui unchi bogat din Beverly Hills. In timp ce Grace cea matura si prudenta suspina in tacere dupa prietenul pe care l-a lasat in urma, Hallie cea exuberanta si nesabuita selasa sedusa de stralucirea Hollywoodului, aspira sa ajunga actrita si se indragosteste pana peste cap de solistul unei trupe de rock. Nu le ia insa mult sa descopere ca nici trecutul nu e atat de usor de idealizat, nici Hollywoodul nu e facut numai din faima si sclipici.

Aducandu-i un omagiu lui Jane Austen in acest „remix“ al celebrului roman Ratiune si simtire, Abby McDonald ne ofera o versiune contemporana, condimentata cu mult umor, a luptei dintre retinere si spontaneitate, dintre stapanirea de sine a unei firi chibzuite si furtuna emotionala in care se lasa antrenat un temperament ce nu cunoaste alta lege decat pasiunea. 

Parerea mea:

La un moment dat, in timp ce citeam Ratiune si simtire, mi-a trecut prin minte faptul ca genul acesta de romane au dat nastere probabil genului chick-lit, pentru ca imi este greu sa cred ca cititorii de sex masculin vor gasi tentanta o astfel de lectura ce ii poarta prin avalansa incontrolabila de emotii contradictorii prin care trec protagonistele.

Banuiesc ca exact acelasi lucru a fost si in mintea autoarei Abby McDonald. Aceasta a luat povestea scrisa de Jane Austen si a mutat-o 200 de ani mai tarziu, in zilele noastre. Ce a iesit este un… CONTINUAREA AICI.

Author:

www.roxtao.wordpress.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s