Disponibil la: Nemira
Colectia: Glossy Books
Traducere: Ines Hristea
Numar pagini: 288
Sinopsis:
Nimic nu o poate face pe Betsy Taylor sa renunte la fetisul ei pentru pantofi – nici macar atunci cand moare si se trezeste in pozitia de noua Regina a Vampirilor nu renunta. Dar sa fii conducatorul vampirilor nu e atat de grozav pe cat se crede – tot ai facturi de platit. Iar Betsy e hotarata sa traiasca pe cat de normal posibil, chiar daca asta inseamna sa-si caute un job. O sarcina pe care o duce la indeplinire cu ajutorul flerului ei, punand mana pe un job de vis: vanzatoare de pantofi la Macy’s.
Nici ca se putea mai bine – doar ca noii ei prieteni o tot sacaie exact cand trebuie sa se duca la lucru. De parca ea ar avea timp sa socializeze, cand sunt atatia pantofi pacatos de frumosi de incercat – si de cumparat cu reducere. Apoi, se pare ca vampirii incep sa fie omorati in St Paul si toti pretind ca Betsy ar trebui sa faca ceva in privinta asta. Partea cea mai rea e ca va trebui sa ceara ajutorul singurului vampir care face sa ii clocoteasca sangele: Sinclair cel-atat-de-sexi. Acum, ea chiar calca pe nisipuri miscatoare – tocuri si alte alea…
Parerea mea:
Mi-a placut mult si volumul doi al seriei „Betsy, Regina Vampirilor”, desi trebuie sa recunosc faptul ca nu a mai avut parca acelasi farmec ca primul. Cel putin prima jumatate a sa. In cea de doua parte, odata cu intensificarea intrigii in care este prinsa protagonista, autoarea revine parca la stilul initial, amuzant si intrigant in acelasi timp, asa ca la sfarsit am fost cuprinsa de aceeasi stare de bine pe care am simtit-o si cand am terminat primul volum. Si nu regret decat faptul ca momentan au fost traduse si comercializate la noi doar aceste doua volume, din cele 11 ale seriei.
Actiunea romanului se petrece la 3 luni de la moartea protagonistei, renasterea ei sub forma de vampir si „incoronarea” ei ca regina a vampirilor. 3 luni in care nu au avut loc mari schimbari: Betsy se straduieste sa duca o viata normala, il evita pe Sinclair si ii displace la fel de mult sa fie regina, mai ales ca este practic obligata sa se implice in conducerea nemortilor. Firul narativ se desparte in doua puncte de interes: pe de o parte mutarea eroinei impreuna cu prietenii sai vii, Mark si Jessica din vechea locuinta intr-o casa ridicol de mare, veche si impozanta si pe de alta parte, atacurile asupra unor vampiri de catre un grup de vanatori de vampiri. Faptul ca Betsy ajunge sa locuiasca intr-o astfel de casa veche, uriasa si ireal de scumpa duce la intalnirea acesteia cu un personaj mai putin obisnuit intr-o carte cu vampiri: micuta Marie, a carei natura am banuit-o inca din primele randuri prin care aceasta a fost introdusa in scena. Rolul acesteia conduce catre o scena surprinzator de induiosatoare spre sfarsitul cartii, care ofera categoric un punct in plus romanului.
Mai dezvoltata este descrierea actiunilor ce au legatura cu investigarea crimelor ce au fost savarsite in ultima perioada si ale caror victime au fost doar femei vampir. Descoperirea grupului de vanatori nu duce mai departe la rezolvarea misterului, intrucat persoana ce a comandat crimele isi pastreaza anonimatul si in fata acestora. Pentru mine a fost o surpriza totala sa aflu atat cine era responsabil de comandarea crimelor cat si motivele acestui personaj.
Bile albe:
– Exista mai multe fire narative secundare urmarite in carte, privesti practic o multime de aspecte din viata protagonistei. Autoarea nu se axeaza doar pe noua pozitie a lui Betsy, ci ii descrie in detaliu si restul activitatilor: relatia cu familia, adaptarea la rolul de regina a vampirilor, aspectele negative ale conditiei de vampir, mutarea intr-o casa noua, gasirea si pastrarea unui job, sentimentele pentru Eric sau responsabilitatile secundare, cum ar fi grija pentru demoni sau intalnirile obligatorii cu supusii. Tratarea unei game atat de largi de aspecte ce o privesc pe Betsy ofera imaginea unui personaj complex, veridic, si a sentimentul ca romanul a fost scris cu drag si cu dedicare si nu in graba, tratand subiectele secundare cu superficialitate.
– Momentul in care protagonista si prietenii sai descopera adevarul in legatura cu Marie este mai intai delicios de amuzant, apoi emotionant, iar continuarea, atunci cand vad legatura directa ce exista intre aceasta si unul dintre ei este remarcabil. Tot atunci descoperim ca Betsy incepe sa devina cu adevarat o regina a vampirilor si in ciuda faptului ca ar renunta cu placere la acest rol, este tot mai potrivita pentru el.
Bile negre:
– Prima jumatate a cartii este usor plictisitoare. Exista bineinteles situatii si replici haioase, dar nu pot sa le cataloghez ca fiind excelente sau remarcabile. Ma temeam chiar ca imaginatia scriitoarei a lucrat la intensitate maxima doar in primul volum si ca al doilea nu imi va mai crea aceleasi impresii dar din fericire situatia se schimba in a doua jumatate a romanului.
Alte recenzii care te-ar putea interesa:
Nici moarta, nici maritata (Betsy, Regina Vampirilor, vol. 1) – Maryjanice Davidson |
Mi-au placut foarte mult ambele volume din seria Betsy, regina vampirilor. Sunt amuzante, iar Eric e delicios. Ador conversatiile dintre Eric si Betsy si mi-a placut foarte mult de unul dintre membrii grupului de vanatori de vampiri care a facut o pasiune pentru Betsy. Marie a fost atat de dragalasa, mi-a parut rau ca a plecat, dar am fost fericita ca si-a regasit mama. A fost atat de emotionant acel moment.
I-am intrebat pe cei de la editura Nemira cand vor publica urmatorul volum si mi-au spus ca in aceasta toamna. Abia astept sa-l citesc, sper sa apara inainte de Gaudeamus.
Daaa, si eu m-am distrat teribil cand le-am citit! Stiu ca afara au iesit deja peste 10 volume parca si aproape imi pierdusem speranta ca or sa mai fie traduse si la noi. Chiar ma batea gandul sa le caut in engleza. Ar fi super sa continue seria si la noi. Pacat ca nu toate editurile au echipe la fel de bune de marketing ca cei de la Leda si de multe ori unele carti foarte draute trec aproape neobservate..
Si eu m-am gandit sa mi le iau in engleza. Nemira publica un volum pe an si e o serie cu muuulte volume 😀 . Daca era seria Ledei cred o publicau in varianta de chiosc si era toata pe piata deja 😀 .
:))) Cam ai dreptate! Desi mi se pare ca in ultima vreme Leda si-a aglomerat portofoliul cam tare si vad ca intarzie destul cu unele volume. Intr-adevar, editiile de chiosc merg grozav, Eve 2 l-au scos in acelasi timp ca cei din afara dar.. Au o multime de serii pe care le-au anuntat si nu au mai dat apoi nici un semn despre ele, au volume care intarzie sa apara (Insurgent inca nu a ajuns!?!), etc. Oare n-or face angajari? 😀
Si eu ma intreb, mi-ar placea la nebunie sa am un job care presupune sa citesc zeci de carti :D.
Eu astept cu nerabdare volumul 3 din Femei din Cealalta Lume, Night Huntress, continuarile la Vampirii din Morganville, Paranormal, Ucenicia lui Viktor Frankenstein, Uratii, Naluca si Naucul, Divergent, Georgina Kincaid, Altfel de Ingeri.
Nici nu mai pomenesc de volumele care vor fi publicate abia in 2013, Unravel Me si Printesa Mecanica. Sper pana atunci sa avem ocazia sa citim Destroy Me in romana.