Posted in Stacey Kade

Queen of the Dead (seria Naluca si Naucul, volumul 2) – Stacey Kade

Queen of the Dead

Seria Naluca si Naucul, volumul  2

Stacey Kade

Numar pagini: 266

 

Sinopsis:

After being sent back from the light, Alona Dare – former homecoming queen, current Queen of the Dead – finds herself doing something she never expected: working. Instead of spending days perfecting her tan by the pool (her typical summer routine when she was, you know, alive), Alona must now cater to the needs of other lost spirits. By her side for all of this – ugh – “helping of others” is Will Killian: social outcast, seer of the dead, and someone Alona cares about more than she’d like. 

Before Alona can make a final ruling on Will’s “friend” or “more” status, though, she discovers trouble at home. Her mom is tossing out Alona’s most valuable possessions, and her dad is expecting a new daughter with his wicked wife. Is it possible her family is already moving on? Hello! She’s only been dead for two months! Thankfully, Alona knows just the guy who can put a stop to this mess.

Unfortunately for Alona, Will has other stuff on his mind, and Mina, a young (and beautiful) seer, is at the top of the list. She’s the first ghost-talker Will’s ever met—aside from his father—and she may hold answers to Will’s troubled past. But can she be trusted? Alona immediately puts a check mark in the “clearly not” column. But Will is – ahem – willing to find out, even if it means leaving a hurt and angry Alona to her own devices, which is never a good idea. 

Packed with romance, lovable characters, and a killer cliffhanger, Queen of the Dead is the out-of-this-world sequel to The Ghost and the Goth.

Parerea mea:

Povestea lui Will si a Alonei continua in volumul doi al seriei Naluca si Naucul intr-un mod total surprinzator. Inceputul cartii ni-i prezinta pe acestia exact cum era de asteptat: ajutand fantomele ramase pe pamant sa treaca dincolo. Avand in vedere ca Alona este ghidul spiritual al lui Will, restul fantomelor respecta regula de a ajunge la el abia dupa ce si-au expus problema in fata Alonei. Dar in momentul in care Will preia un „caz” pe cont propriu, situatia devine tensionata. Atunci cand cei doi incearca sa descopere care este lucrul nerezolvat al acelei fantome apare o problema care o desfiinteaza pe Alona pentru cateva minute si ii pune lui Will viata in pericol. Salvarea vine din partea unei fete, Mina, care are aceeasi abilitate ca Will, cea de a vedea spiritele ramase in lumea aceasta. Ulterior, cu ajutorul Minei, Will incepe sa afle lucruri din trecutul tatalui sau si despre un Ordin format din oameni ca el si ca Mina. Alona se confrunta in aceeasi perioada cu faptul ca parintii ei incep sa depaseasca moartea ei intr-un mod cu care ea nu este in nici un caz de acord. Iar faptul ca Will refuza sa o ajute sa le transmita parintilor sai un mesaj reprezinta cireasa de pe tort care va declansa o avalansa de probleme. Alona se trezeste intr-o „inchisoare” pe care o detesta, Will are propriile probleme cu Ordinul si in plus, din cauza faptelor necugetate ale fostei majorete, relatia dintre cei doi protagonisti este la un pas de a se destrama. Iar existenta Alonei este si ea amenintata.

Pana in momentul in care Alona hotaraste sa incerce sa se descurce singura am banuit ca toate actiunile din carte vor fi legate de Ordinul despre care a aflat Will. Iar faptul ca punctele culminante se indreapta catre „captivitatea” Alonei este cu totul surprinzator. Am oscilat intre a-i intelege actiunile si a fi total impotriva deciziilor ei. Iar odata cu descoperirea imposibilitatii eroinei de a se mai elibera, este imposibil sa nu devii din ce in ce mai captivat de poveste. Pe de alta parte, in ceea ce il priveste pe Will si Ordinul infiintat de cei care vad spiritele, cursul povestii evolueaza exact in sensul asteptat, dar lipsesc parca o serie de detalii care sa adauge doza de suspans actiunii. Ma asteptam la un conflict mai important, la o presiune mai mare sau la o lupta interioara mai puternica pentru alegerea celei mai bune hotarari.

Finalul este la fel de neasteptat. Pe de o parte, este destul de usor de banuit, dar pe de alta parte, vine cu o multime de incertitudini, aduce destule posibilitati ca ceva sa mearga prost si ridica si un set de chestiuni de moralitate.

Bile albe:

– Volumul doi al seriei Naluca si Naucul pastreaza acelasi stil accesibil si nostim, iar povestea este la fel de surprinzatoare ca si cea din primul volum, oferind un echilibru perfect de tensiune, umor, emotii si suspans. Este extrem de usor sa empatizezi cu personajele si sa le intelegi actiunile chiar si in momentele in care nu esti de acord cu ele.

Bile negre:

– Exista cateva capitole in care descrierile se intind parca prea mult, iar ritmul povestii devine putin plictisitor. As fi preferat ca autoarea sa treaca ceva mai repede peste portiunile acelea si sa dezvolte de exemplu detaliile despre Ordin si implicarea lui Will in relatia cu acesta.

Alte recenzii care te-ar putea interesa:

Naluca si Naucul (Naluca si Naucul, vol. 1) – Stacey Kade

Mai las-o moale cu fantomele – Megan Crewe

Author:

www.roxtao.wordpress.com

16 thoughts on “Queen of the Dead (seria Naluca si Naucul, volumul 2) – Stacey Kade

  1. Abia a aparut volumul 1 in romana, despre doi nu am vazut nici o stire deocamdata pe blogul celor de la Leda. Dar am vazut ca in ultima vreme se misca foarte rapid, deci s-ar putea sa nu avem foarte mult de asteptat ^_^

 1. deja ai citit volumul 2? esti tare! reusita recezia! vreau sa spun ca de multe ori, caut o carte care sa aiba un subiect bun, care sa-mi atraga atentia, iar daca mai exista si ceva in ea care sa ma faca sa rad… este perfect! imi plac la nebunie cartile bune care te mai si fac sa razi!

  1. :)) Pai da, nu am mai avut rabdare sa astept sa fie tradus si la noi. Si la scurt timp dupa ce terminasem si aveam impresia ca asta a fost ultimul volum, am aflat ca mai urmeaza unul! Doar ca o sa apara in cateva luni abia. Fierb pana atunci 😀
   Oricum, chiar mai amuzanta decat seria aceasta este seria Betsy, regina vampirilor. Si cu toate ca trateaza un subiect deja supra-folosit, e grozav scrisa. Au aparut pana acum doar 2 volume la noi si din cand in cand mai apare cate o promotie la Nemira si le poti lua pe fiecare cu cate 15 lei. Eu le-am vanat cateva saptamani pana am prins o promotie, dar sincer, ar fi meritat si pretul intreg!

   1. ce aiurita sunt… am si eu primul volum, numai ca nu l-am citit :))) insa nu stiam ca a aparut si al doilea volum.

   2. Atunci pune-l primul pe lista de “to read” 😀 Al doilea a aparut doar in afara, la noi inca nu a ajuns. Iar al trelea o sa apara in afara acum pe 1 mai. In Romania probabil o sa mai dureze pana va fi tradus..

 2. ce bine! merci pt recomandare! (stii ca eu sunt innebunita dupa Vampirii Sudului, iar faptul ca stilul scrierii lui Charlaine Harris e si amuzant, mi se pare ca e super tare) asa ca da, ador cartile care ma fac sa si rad! sunt ca o gura proaspata de aer!

   1. asa este. la sfarsitul anului trecut am citit si vol 11, stiu ca afara a aparut si vol 12, pacat ca nu si la noi… inca

 3. asa este! la sfarsitul anului trecut am citit vol 11> afara a aparut si vol 12 :)) la noi cred ca o sa mai dureze 😦 oricum astept cu sufletul la gura

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s