Posted in Aimee Carter

The Goddess Hunt (seria Goddess Test, volum satelit) – Aimee Carter

The Goddess Hunt

seria Goddess Test, volum satelit

Aimee Carter

Numar pagini: 92

 

Sinopsis:

A vacation in Greece sounds like the perfect way for Kate Winters to spend her first sabbatical away from the Underworld…until she gets caught up in an immortal feud going back millennia. Castor and Pollux have been on the run from Zeus and Hades’ wrath for centuries, hiding from the gods who hunt them. The last person they trust is Kate, the new Queen of the Underworld. Nevertheless, she is determined to help their cause. But when it comes to dealing with immortals, Kate still has a lot to learn…

Parerea mea:

De cele mai multe ori, volumele satelit ale seriilor sunt dragute, completeaza in mod placut romanele principale si constituie, bineinteles, un nou motiv de bucurie pentru cititori, dar nu aduc cu adevarat o poveste care sa te dea pe spate sau te impresioneze foarte tare. De data aceasta, primul volum satelit al seriei Goddess Test (da, in afara de acesta, va mai fi inca un volum satelit, pe langa cele 3 volume normale :D) vine cu o poveste noua, la fel de interesanta ca si intrigile din principalele volume. Nu am simtit deloc ca as citi doar o istorioara banala, mai ales ca The Goddess Hunt te introduce si mai adanc in trecutul zeilor, in luptele dintre ei, in miturile secundare, mai putin cunoscute si in culisele intunecate ale lumii olimpienilor.

Imaginea zeilor pe care o descoperi in acest volum este fara indoiala mult mai apropiata de cea pe care ne-o amintim din serialele copilariei, din Legendele Olimpului, din lectiile de istorie din clasele primare si din alte povesti care tratau subiectul zeitatilor in diferite zone ale lumii. In volumul 1 al seriei, The Goddess Test, imaginea majoritatii zeilor era oarecum neclara, portretele lor fiind destul de vag schitate. Pe cei mai multi dintre cei 14 zei principali i-am cunoscut intr-un singur ansamblu de intamplari si i-am perceput mai mult ca oameni decat, ca entitati divine, iar autoarea ne-a expus in detaliu doar personalitatile catorva dintre ei. In The Goddess Hunt in schimb, ne apropiem mai mult de unele personaje, iar imaginea pe care o descoperim nu este chiar flatanta. Regasim defectele reliefate in vechile legende, aflam ca nu de putine ori oamenii erau cei care sufereau din cauza mofturilor si a mandriei zeitatilor, vedem ca dreptatea si legile se mulau pe dorintele si orgoliul lor. Asa cum subliniaza si James la un moment dat: deciziile luate de intreg consiliul zeilor erau de cele mai multe ori corecte. Dar hotararile luate independent se traduceau de obicei prin suferinta oamenilor, prin nedreptati, prin decizii viclene, pedepse nemeritate si alegeri perfide.

Mitul fratilor gemeni Castor si Pollux este modul prin care autoarea introduce aceste aspecte in cartea sa, oferind o viziune noua asupra intamplarilor petrecute cu mii de ani in urma. Inca un fapt ce trebuie mentionat este diferenta dintre ceea ce s-a intamplat de fapt si ceea ce a trecut testul timpului, modul in care oamenii prefera sa modifice istoria pentru a putea explica anumite evenimente, pentru a putea transforma trecutul intr-o pilda si pentru a extrage o morala din orice.

Trecand mai departe, peste partile mai profunde ale romanului si peste ceea ce poti citi printre randuri, povestea este antrenanta, prezinta lucrurile atat din perspectiva lui Kate, cat si din cea a lui Henry si reuseste sa te tina in suspans in ciuda numarului restrans de pagini. Avand in vedere ca volumul 2 al seriei, Goddess Interrupted, va prezenta continuarea povestii lui Kate abia din momentul in care se reintoarce in Eden, aceasta povestire care acopera perioada in care a stat departe de Henry, de mama ei si de rolul de zeita este completarea perfecta a seriei.

Bile albe:

– Aducerea mitului lui Castor si Pollux in atentia cititorilor este inca o surpriza placuta. Te face sa iti doresti sa recitesti Legendele Olimpului sau alte lecturi asemanatoare pentru a-ti aminti toate detaliile despre zeii din Olimp, ofera o perspectiva si mai larga asupra faptelor si obiceiurilor acestora si iti reaminteste ca in afara de binecunoscutii Zeus, Hera, Afrodita, Ares si alti cativa, miturile grecesti au o multime de personaje secundare cu povesti la fel de interesante.

Bile negre:

– Din nou aflam ca aventurile prin care trece Kate au fost intr-o oarecare masura planificate. Tot pentru binele ei. Nu cred ca este neaparat ceva foarte rau, mai ales ca intr-adevar, intentia este onorabila, dar reactia protagonistei este prea relaxata, avand in vedere ca tocmai trecuse de socul noilor descoperiri si reusise sa obtina promisiuni ca nu i se va mai ascunde vreodata adevarul.

Alte recenzii care te-ar putea interesa:

Ritualul (seria Cercul Secret, volumul 1) – L.J.Smith

Camera blestemata (seria Jocul Lupoaicelor, volumul 1) – Mireille Calmel

Author:

www.roxtao.wordpress.com

12 thoughts on “The Goddess Hunt (seria Goddess Test, volum satelit) – Aimee Carter

  1. Tu, de fapt, de unde iei toate cartile asa de repede? Ma rog, am inteles ca ai o rezerva, dar de unde le iei? Si in engleza?

    1. Amazon de obicei. Pe majoritatea le iau in format electronic, costa intre 1 si maxim 5 dolari si nu ma deranjeaza ca nu imi ramane volumul printat in biblioteca. Doar daca imi place mult prea mult o carte o iau apoi si in editie printata, eventual in romana daca se intampla sa apara si la noi. Dar nu le iau “asa de repede” 🙂 Majoritatea au aparut de ceva timp in afara, doar ca la noi ajung vestile mai greu. De exemplu The Goddesss Test e aparuta din aprilie 2011, iar eu am luat-o abia prin primavara asta. Cred ca doar Insurgent am avut-o a doua zi dupa ce a aparut 😀

  2. Chiar ma uitam acum ceva timp la acest volum satelit 😀 Sper sa il pot citi si eu atunci cand o sa apara seria si la noi in Romania 😀 Abia astept. Imi plac copertile tuturor cartilor din serie ^^

    1. Nu stiu daca sau cum o sa se publice la noi, pentru ca am vazut pe Goodreads ca ar fi doar in format e-book. Eu asa l-am citit. Si nu stiu daca Leda contracteaza si volumele de genul acesta sau doar pe cele normale, in editie printata. Ar fi dragut sa reuseasca sa il publice si pe acesta, pentru ca e mai bun decat ma asteptam. Oricum, mai urmeaza si un al doilea volum satelit cu vreo 5 povesti de dragoste parca si acela va fi publicat in editie print.
      Daa, copertile imi plac si mie foarte mult! Cred ca sunt cele mai frumoase pe care le-am vazut in ultima vreme. Imi mai plac in general si cele care au personaje feminine in rochii din acelea superbe si cu atmosfera dark asa, dar parca au iesit atat de multe in ultima vreme incat si-au mai pierdut din farmec. Dupa Goddess Interrupted planuiesc sa citesc The Selection, care mi-a atras atentia tot datorita copertii. Abia mi-am luat-o si ard de nerabdare sa vad cum e, dar sincer nu stiu daca datorita prezentarii cartii sau datorita rochiei de pe coperta :D:D

      1. Orice e posibil la Leda :)) Uneori sub clar de luna era doar in format digital insa la Leda a ajuns sa apara si o carte 😀 Chiar mi-ar placea ca si la GI. sa apara volumele digitale printate!
        Si mie imi plac astfel de coperti. Acestea au si un aer misterios 😀 Si cu verdele acela din fundal devine si mai interesanta coperta.
        Am auzit multe despre The Selection si abia astept sa apara si la noi. Mi-a placut mult trailer-ul si am inteles ca este o carte si amuzanta pe alocuri :)) Coperta cartii este superba 😀 Cred ca ambele lucruri te-au atras: descriere+coperta 😀

      2. Aa, nu stiam ca Uneori sub clar de luna era doar e-book! Super, atunci putem sa ne facem sperante ca va aparea si volumul acesta satelit si nu doar volumele principale!
        Intr-adevar, probabil ca “descriere+coperta” este combinatia ideala. Mai ales ca in ultimul timp au aparut multe carti care au doar unul dintre aceste aspecte: ori o coperta interesanta dar sinopsisul nu e foarte atragator, ori invers. Si ca exemplu..ai vazut ultimele aparitii de la Litera, Hex Hall si Maze Runner?..ambele descrieri suna bine (in special la Maze Runner, imi atrasese atentia dinainte sa ajunga si la noi), dar copertile au fost cea mai mare dezamagire posibila. E ca si cum nu ar vrea sa isi vanda cartile, mi se pare incredibil 😦

      3. esti super tare (nu numai in scrisul recenziilor, logic :)) ai si volumul satelit! super! eu am cartea dar nu am citit-o… ca-mi cumpar carti in disperare si acum am prea multe pe lista de asteptare, si din cauza prea putinului timp liber! recenzia super reusita ca de obicei, alte pareri mai las dupa ce voi citi si eu cartea 🙂

      4. Hihihi! Da, daca imi place o serie, incep sa adun tot ce se poate in legatura cu ea: volume satelit, graphic-novels, etc. Astept sa imi spui parerea ta, chiar sunt curioasa cum o sa ti se para. Mai ales ca eu la inceput nu aveam asteptari prea mari de la seria asta si m-a surprins cand m-am apucat de ea.

      5. Cred ca au avut problema cu obtinerea copertilor originale. Stiu ca de multe ori se intampla sa fie prea scumpe si presupun ca de aceea au ales alta imagine 😦 Cea originala este super super de tot! Si pisica neagra de pe coperta si reflexia in apa este frumoasa! Coperta aparuta la noi imi da senzatia ca Hex Hall e o carte pentru copii :)) Nu e urata insa se putea mai bine. Maze Runner la fel.

      6. Multumesc pentru informatie! Nu stiam ca se intampla chestia asta, credeam ca atunci cand primesc drepturile pentru o carte, asta implica automat si coperta.. Dar chiar si asa, macar sa fi ales niste imagini cat de cat apropiate. Sau..dragute cel putin! Exact asta am gandit si eu cand le-am vazut prima data, ca par a fi niste romane pentru copii. Si hai, lumea care mai citeste bloguri poate stie la ce sa se astepte si le da o sansa in ciuda copertilor. Dar sincer, eu daca nu as avea habar despre ce sunt cartile si le-as vedea intr-o librarie le-as cataloga din prima drept carti pentru copii..si nu cred ca mi-ar starni curiozitatea indeajuns incat sa citesc macar descrierea de pe ultima coperta, dar sa le mai si cumpar..E pacat, pentru ca sunt sigura ca sunt interesante de fapt!

  3. Eu am vrut de pe amazon niste carti cu origami dar erau mult mai scumpe de 5 dolari. Mai exact cea mai ieftina era 12 si cea mai scumpa 20. Si am mai cautat niste carti cu vampiri care din cate stiu eu nu s-au publicat la noi, si tot asa cu niste preturi cam usturatoare.

    1. mm..cred ca tu vorbesti de editii printate..preturile acestora sunt intr-adevar cele mentionate de tine. dar e-book-urile sunt foarte ieftine. scrie numele autorului acolo la search si o sa vezi ca iti apar toate cartile, in ambele variante. si cele cu pretirile acelea mici mici sunt e-book-uri. plus ca la celelalte scrie paperback sau hardcover mi se pare. la cele in format electronic mai scrie parca la detalii si ceva de genul “livrare wireless in cateva minute” sau asa ceva..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s