Posted in Sara Shepard

Killer (seria Micutele Mincinoase, volumul 6) – Sara Shepard

Disponibil la: Libris (in limba engleza)

Colectia: Carti in engleza

Numar pagini: 320

 

 

Sinopsis:

In picture-perfect Rosewood, Pennsylvania, ash-blond highlights gleam in the winter sun and frozen lakes sparkle like Swarovski crystals. But pictures often lie— and so do Rosewood’s four prettiest girls. 
Hanna, Aria, Spencer, and Emily have been lying ever since they became friends with beautiful Alison DiLaurentis. Ali made them do terrible things—things they had to keep secret for years. And even though Ali was killed at the end of seventh grade, their bad-girl ways didn’t die with her. 
Hanna’s on a mission to corrupt Rosewood’s youth, starting with a very attractive sophomore. Aria’s snooping into her boyfriend’s past. Spencer’s stealing— from her family. And pure little Emily’s abstaining from abstinence. 
The girls should be careful, though. They thought they were safe when Ali’s killer was arrested and A’s true identity was finally revealed. But now there’s a new A in town turning up the heat. And this time Rosewood is going to burn.

Parerea mea:

De-a lungul intregului volum, m-am gandit intr-una ca unele serii ar trebui sa se incheie odata cu al treilea sau al patrulea volum. Ca sunt atatea serii cu un numar nesfarsit de romane, iar dintre toate acestea, poate doar cateva reusesc intr-adevar sa aduca ceva nou si interesant in fiecare volum nou si sa nu plictiseasca cititorul. In rest, majoritatea par a fi scoase doar din considerente financiare si pe parcursul lor, pe undeva, iti dai seama ca s-a pierdut pasiunea. Este si cazul seriei Micutele Mincinoase. Cred ca as fi preferat ca aceasta sa se incheie odata cu volumul 4 sau, in cazul in care autoarea mai pastra cateva idei geniale, sa se fi comprimat actiunea intr-un numar mai scazut de volume.

Killer mi s-a parut poate cel mai plictisitor volum de pana acum, in care apar o multime de aspecte inutile, in care anumite momente din trecut sunt rememorate din nou si din nou, in care parca toate intrigile par trase de par si foarte, foarte fortate. Singurele parti cat de cat interesante sunt secretele ce par a se ascunde in familia lui Spencer si indiciile conform carora doua personaje secundare ajung suspecti principali in cazul mortii lui Alison. Dar si acestea din urma sunt atat de diluate si de intinse, incat ajungi la un moment dat sa iti pierzi interesul pentru ele. In rest..Aria intra intr-o situatie destul de compromitatoare din care bineinteles, ar putea iesi doar expunandu-si clar parerea, Emily nu are decat o problema banala legata de noua poveste de dragoste pe care o traieste, iar Hanna lupta in continuare pentru popularitate. Atat. Cred ca volumul 6 al seriei Micutele Mincinoase, Killer, este una dintre cele mai dezamagitoare lecturi de care am avut parte in ultima vreme. La un moment dat eram atat de iritata in timp ce citeam cartea, incat am lasat-o deoparte pentru cateva zile, am citit alte doua romane intre timp si abia apoi m-am fortat sa o termin.  Nu mi-a placut deloc volumul, nu am gasit in el nimic care sa imi mentina interesul la cote cel putin decente.

Singura parte buna este ca dintre toate volumele, fara indoiala, Killer are parte de cel mai interesant final. Ultima pagina te lasa pur si simplu fara cuvinte si simti nevoia sa citesti iar si iar acele cateva randuri pentru a fi sigur ca ai inteles ce trebuia. Sper doar ca dezvaluirea din incheierea acestui volum sa fie reala si ideea sa fie continuata si in urmatoarele volume. Ar fi de-a dreptul revoltator sa se dovedeasca a fi doar un artificiu pentru a determina cititorii sa continue sa citeasca seria sau pentru a incerca sa se compenseze mediocritatea cartii.

Bile albe:

– Finalul. Cred ca este singurul lucru care ma incurajeaza sa continui seria…Promisiunea unei reveniri a vechiului stil caracteristic autoarei. In cazul in care ceea ce afli in incheierea acestui volum este real, seria are mari sanse sa se transforme total, iar intrigile sa redevina genul de situatii care iti taie respiratia.

Bile negre:

– Restul cartii. O admiram pe autoare pentru talentul de a crea noi si noi situatii interesante, de a purta cititorul printr-un labirint de indicii si piste mai mult sau mai putin adevarate si de a oferi intamplari veridice si surprinzatoare. Killer este, din pacate, atat de slab, incat nici macar nu pare a fi scris de aceeasi scriitoare.

Alte recenzii care te-ar putea interesa:

Wicked (seria Micutele Mincinoase, volumul 5) – Sara Shepard

Incredibil (seria Micutele Mincinoase, volumul 4) – Sara Shepard

Author:

www.roxtao.wordpress.com

2 thoughts on “Killer (seria Micutele Mincinoase, volumul 6) – Sara Shepard

    1. Nici vorba! E inacceptabil sa stric asa o surpriza! :)) Dar iti promit ca o sa te lase cu gura cascata! Daca iti iei cartea, sa nu trisezi si sa arunci cumva vreo privire pe ultima pagina!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s