Posted in Aimee Carter

The Goddess Legacy (seria Goddess Test, volum satelit) – Aimee Carter

The Goddess Legacy – seria Goddess Test, volum satelit

Editura: Harlequin Teen

Disponibil din data de: 31 iulie 2012

Numar pagini: 395

 

Sinopsis:

For millennia we’ve caught only glimpses of the lives and loves of the gods and goddesses on Olympus. Now Aime e Carter pulls back the curtain on how they became the powerful, petty, loving and dangerous immortals that Kate Winters knows.
Calliope/Hera represented constancy and yet had a husband who never matched her faithfulness…
Ava/Aphrodite was the goddess of love and yet commitment was a totally different deal…
Persephone was urged to marry one man, yet longed for another…
James/Hermes loved to make trouble for others-but never knew true loss before…
Henry/Hades’s solitary existence had grown too wearisome to continue. But meeting Kate Winters gave him a new hope…
Five original novellas of love, loss and longing and the will to survive throughout the ages.

Parerea mea:

In primul rand multumesc editurii Harlequin Teen si autoarei, Aimee Carter, pentru ocazia de a citi acest volum cu destul timp inainte de a fi publicat. M-am indragostit de seria Goddess Test de la primul volum si aveam impresia ca timpul sta pe loc si nu mai vine odata ziua in care The Goddess Legacy va fi publicata. Asa ca sansa de a citi volumul acesta inainte de data oficiala a fost ca o mica minune pentru mine.

Volumul a fost ireprosabil! Nu stiu exact la ce ma asteptam inainte sa il incep, dar la final, am ramas cu impresia ca am avut parte de o lectura perfecta. Stiam ca volumul urma sa prezinte 5 povesti ale catorva dintre personajele seriei. Am fost surprinsa insa sa descopar ca nu este vorba de orice fel de povesti, ci chiar de cele care care au o importanta majora in evolutia personajelor si a actiunii si sunt in acelasi timp si cele care duc la declansarea intrigilor din intreaga serie. Cele 5 povestiri sunt prezentate in ordine cronologica, incepand de la cea care sta la originea Consiliului si ajungand in final la perioada dinaintea intamplarilor din primul volum, The Goddess Test.

In prima poveste, cea a Herei/Calliopei, descoperim atat modul in care a evoluat Consiliul zeilor imediat dupa victoria contra Titanilor, cat si motivele pentru care Hera ajunge sa fie personajul negativ al seriei, desi prin natura sa ar fi trebuit sa fie o zeita buna: patroana casniciilor, a fidelitatii si a caminului in general si in acelasi timp si regina zeilor. Mi-a placut faptul ca istorisirea este redata intr-un mod foarte obiectiv, astfel incat la un moment dat uiti ca Hera este cea raspunzatoare pentru majoritatea problemelor prin care trec mai tarziu protagonistii. Reusesti sa intelegi transformarea prin care a trecut, transformare involuntara, datorata unei existente lipsita de cel mai vag sentiment de bucurie si incarcata doar de orgolii, suferinta, mandrie, umiliri si vise distruse unul dupa altul.

Desi la fel de importanta, povestea Afroditei/Avei este relatata intr-o atmosfera mai putin sumbra iar prezenta efervescenta a zeitei iubirii ofera acestui capitol un aer jucaus, care te lasa cu zambetul pe buze. Daca de cele mai multe ori Afrodita pare un personaj destul de superficial si schimbator, in aceasta poveste ii descoperi adevarata fata, afli ce se ascunde de fapt sub masca veseliei si a entuziasmului continuu. Bineinteles, nu ai parte neaparat de o revelatie absoluta, schimbarea nu este una extrema, pentru ca Afrodita ramane totusi..Afrodita. Doar ca dovedeste ca este mai mult decat pare la prima vedere. Descoperi o perspectiva mai profunda decat te asteptai, iar alegerea pe care o face in final este inteleapta, condusa de mai multi factori si nu doar de o pasiune oarba.

Ajungem si la povestea Persephonei..Pe care am detestat-o in prima carte, dar pe care am ajuns sa o simpatizez in cel de-al doilea volum al seriei, Goddess Interrupted. Si fata de care am revenit la sentimentele initiale in urma acestei carti. Inteleg ca intr-o oarecare masura, poate ca faptele ei nu au fost intentionate iar relatia ei cu Hades poate ca intr-adevar nu a avut sanse din start. Intr-adevar, autoarea ne prezinta povestea ei in acest mod, dar nu m-am putut abtine sa nu fiu in dezacord total cu atitudinea Persephonei. In ciuda oricaror asa zise incercari de a face totul sa mearga, am ramas cu impresia ca de fapt nu s-a straduit deloc si ca s-a agatat de orice aventura i-a iesit in cale, fara sa ia in considerare modul in care ii ranea iar si iar pe cei apropiati. Stiu ca in carte ne este repetat de nenumarate ori faptul ca Persephona era constienta ca tradarile ei loveau in cei din jur si ca regreta modul in care si-a gasit fericirea. Dar nu ma pot abtine sa nu continui sa o privesc ca fiind principala vinovata si sa nu consider ca a ales o cale usoara si deloc acceptabila.

In cea de-a patra poveste descoperim si secretul lui Hermes/James. Ca si in cazul primei povesti, a Herei, si capitolul dedicat lui Hermes are o dubla semnificatie. Pe de o parte aflam povestea lui de dragoste iar pe de alta parte, ajungem sa cunoastem modul in care zeii au reusit sa se reinventeze pentru a nu disparea pentru totdeauna. In plus, tot in acest context descoperim si semnificatiile noilor nume pe care si le-au ales unele dintre personaje si pe care le utilizeaza in momentul in care se petrece actiunea din celelalte volume ale seriei. Aceasta poveste il prezinta pe Hermes intr-o noua lumina si sunt convinsa ca perspectiva cititorilor asupra sa va fi diferita atunci cand vor citi urmatorul volum. Avem parte din nou de un portret ceva mai complet si mai profund fata de cel pe care am reusit sa il descoperim in cartile anterioare.

Ultima povestire este cea a lui Hades si este singura impartita in mai multe etape. Actiunea acesteia evolueaza de la perioada de dupa plecarea Persephonei pana la momentele dinaintea aventurilor prezentate in prima carte a seriei. Povestea explica atitudinea sa rece si distanta din celelalte volume astfel incat ajungi nu doar sa il intelegi pe Hades, ci chiar sa te intrebi cum a putut rezista atat de mult avand in vedere toate lucrurile prin care a trecut, existenta incarcata doar de drame, dezamagiri si nefericire.

Bile albe:

– Unul dintre lucurile pe care le-am apreciat cel mai mult este modul in care autoarea a reusit sa jongleze cu sentimentele cititorului. Pe masura ce avansezi cu lectura, iti dai seama ca atitudinea fata de anumite personaje ti se schimba de la o poveste la alta, iar sentimentele pe care le ai fata de acestea sunt extrem de diferite de la un moment la altul. Nu este vorba doar de diferente intre cartile anterioare si aceasta, ci de unele pe care le descoperi in cadrul aceluiasi volum. De exemplu, daca in prima povestire ajungi sa o simpatizezi pe Hera, in alta nu iti doresti decat ca ea sa dispara pentru totdeauna. Mi s-a parut remarcabil modul in care ajungi sa fii influentat atat de mult de personajele ale caror puncte de vedere iti sunt prezentate intr-un anumit moment.

Bile negre:

– Luptele de orgolii dintre zei si modul in care acestia isi traiesc existentele vesnice sunt parca prea apropiate de cele omenesti. Fiind vorba de niste zei, as fi preferat ca atitudinile acestora sa fie mai corecte si mai obiective. Intr-adevar, o parte din deciziile lor sunt intr-adevar admirabile, dar din pacate, mult mai multe hotarari sunt influentate in mod negativ de propriile sentimente.

 

English version:

I received The Goddess Legacy by courtesy of Harlequin Teen publisher and Mrs. Aimee Carter, the author of the book. Thank you for offering me the chance to review this book even before the publishing date! I fell in love with Goddess Test series since the first novel  and I was feeling that the time stood still and that the publishing day of The Goddess Legacy was never coming. So the chance to read this volume before the official date was like a little miracle for me. Because English is not my native language, please accept my excuses for the possible mistakes.

This novel was flawless! I don’t know exactly what I was expecting before I started reading it, but in the end, I was positive that it was a perfect reading. I already knew that the novel was going to show 5 stories of some of the characters. But I was surprised to discover that they’re not any kind of stories, but the ones that have a major influence in the characters and the plot’s evolution and in the same time, the ones that initiate the story line of the whole series. These 5 stories are presented in chronological order, starting with the one that represents the origin of the Council and finishing with the period before the adventures from the first volume, The Goddess Test.

In the first story, Hera’s, we find out both the way the Council grew after the victory against the Titans, and the reasons why Hera becomes the villain, although she should’ve been a good goddess, the master of marriage, fidelity and home and also the queen of the gods. I liked the fact that the story is told in a very detached manner, and at some point, you almost forget that she is responsible for most of the problems that the main characters of the series have to deal with later. You are able to understand her involuntary transformation, determined by a joylessness existence, full of degradation, pride, pain, humiliation and shattered dreams.

Although as important as the first story, Aphrodite’s story is related in a lighter atmosphere and the effervescent presence of the goddess of love offers a playful feeling that brings a smile on your face while reading. Usually, Aphrodite seems to be a pretty superficial and capricious character, but in this story you see her true face, you find out what’s underneath that happy mask and under the continuous enthusiasm. Of course, there’s not an absolute revelation, the change is not extreme, because Aphrodite is still..Aphrodite. Only that she proves herself to be more that you see on the first sight. You discover a deeper perspective than you were expecting and the final choice she makes is wise, influenced by a lot of aspects and not just by a blind passion.

And we get to Persephone’s story.. I disliked her in the first book, but I finally got to like her in the second volume, Goddess Interrupted. And now I’m back at the same feelings I had for her in the first novel. I understand that maybe her actions were not intentioned and maybe her relationship with Hades didn’t really have a chance from the beginning. Indeed, the author shows us the story in this manner, but I couldn’t help disagreeing Persephone’s attitude. Despite all the so called attempts to make everything work, I had the sensation that she clenched to all the affairs she could, totally ignoring the way she was hurting others. I know that in the book we read again and again that she knew that her betrayals were hurting others and that she was sorry for the way she found her happiness. But I just can’t help seeing her as the main culprit and to consider that she chose an easy and unacceptable way.

In the fourth story, we discover Hermes’ secret. Similar to the first story, this chapter dedicated to Hermes has a double meaning. On one hand, we find out his love story and on the other hand, we get to know the way the gods managed to reinvent themselves, in order not to fade forever. Furthermore, we also find out the meaning of some of the new names that the gods had chosen and are using in the other books. The story shows a new Hermes and I’m sure that the readers are going to have a different perception of this character in the future books. We have again a more detailed and a deeper portrait than the one we saw in the previous volumes.

The last story is Hades’ and it’s the only one divided in more phases. The action develops from the period after Persephone’s leave until the moments before the first book’s adventures.  This story finally explains Hades’ cold and distant attitude from the previous books and not only that you understand him, but you also wonder how was he able to resist like that, considering all the things he lived and his existence full of drama, disappointment and sadness.

Pros:

– One of the things I loved was the way the author managed to play with the reader’s feelings. At some point, you realize that your attitude regarding some of the characters is changing from a story to another and your feelings for them are very different from a moment to other. And I’m not talking just about differences between the previous books and this one, but about differences in the same volume. For example, if in the first story you actually like Hera, in another one you wish she never existed. I think the way you’re influenced by the characters points of view it’s absolutely intriguing.

Cons:

– The pride wars between the gods and the way they live their eternal lives are a little to similar to the human ones. I think I would’ve liked to see more detached and fairer attitudes. Indeed, some of their decisions are admirable, but unfortunately most of their decrees are influenced in a negative way by their own feelings.

Alte recenzii care te-ar putea interesa:

Goddess Interrupted (seria Goddess Test, volumul 2) – Aimee Carter

The Goddess Hunt (seria Goddess Test, volum satelit) – Aimee Carter

Author:

www.roxtao.wordpress.com

5 thoughts on “The Goddess Legacy (seria Goddess Test, volum satelit) – Aimee Carter

  1. Totul suna foarte interesant, mai ales ca am fost mereu foarte pasionata de mitologia greaca. 🙂 Cred ca seria asta reinvie placerea cu care am citit acum multi, multi ani Legendele Olimpului si epopeile lui Homer.
    In legatura cu faptul ca zeii par prea umani pentru natura lor divina… de fapt, cred ca asta este o caracteristica a mitologiei grecesti. Asa erau reprezentati in mituri… gelosi, orgoliosi, bagaciosi, foarte implicati in conflictele oamenilor. Cred ca autoarea a mers pe aceeasi linie.
    Persephona este un personaj atat de negativ? 😦 Mereu mi-a placut de ea in mitologie si mi-am imaginat-o doar inocenta si trista.

    1. Da, si mie mi-a amintit seria asta de Legendele Olimpului si de alte carti ce redau miturile grecesti. Abia astept sa apara in Romania seria, sunt foarte curioasa ce reactii vor aparea 🙂
      Cat despre Persephona..mda..in prima carte mi s-a parut ca apare asa..mai mult ca o prezenta neplacuta, ca o amintire negativa, ea fiind motivul suferintelor lui Henry/Hades. Apoi, in volumul 2, cand a intrat cu adevarat in scena, am inceput sa imi schimb parerea despre ea si cred ca mi se parea destul de ok. Iar in cartea aceasta, autoarea insista mult exact pe crearea impresiei ca este doar o victima, dar eu nu am putut scapa de senzatia ca e vinovata de modul in care au evoluat lucrurile. Intr-adevar, nu putea schimba ceea ce era deja facut, respectiv casnicia cu Hades si rolul de regina a..intunericului, dar alegerile pe care le-a facut apoi au fost gresite din punctul meu de vedere..
      Oricum, recomand seria 🙂 Cand iti mai eliberezi lista de lecturi, sa o treci si pe aceasta 😀

      1. Da… cand o sa-mi eliberez lista de lecturi… 😦 Am reusit sa citesc patru carti cat am fost plecata in vacanta o saptamana, insa cum m-am intors am si primit un proiect mare la care trebuie sa lucrez. Work, work, work… in stilul asta nu o sa-mi eliberez niciodata lista de lecturi. 😦 Tot spun… ok, saptamana asta lucrez, dar de saptamana viitoare sunt mai libera… insa mereu apare ceva nou.

      2. Daa, stiu, asa e si la mine. Nu imi dau seama exact ce se intampla, dar luna iulie a fost dezastruoasa din punctul asta de vedere…Si eu tot zic ca gata, de maine incerc sa imi revin la normal si mereu ramane iar si iar “de maine, de maine, de maine…” 😦

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s