Posted in Sara Shepard

Heartless (seria Micutele Mincinoase, volumul 7) – Sara Shepard

Disponibil la: Libris (in limba engleza)

Colectia: Carti in engleza

Numar pagini: 274

 

 

Sinopsis:

The newest installment in Sara Shepard’s bestselling Pretty Little Liarsseries is packed with juicy drama and delicious surprises that will keep readers guessing to the very end.
Hanna, Aria, Emily, and Spencer have been telling some outrageous tales; only, the proof always seems to go missing. The friends insist they’re telling the truth, but all of Rosewood thinks they’re just out for attention—and nobody likes a girl who cries wolf. So when the big bad killer comes after them, will anyone believe the girls. . . or will they be the next to disappear?

Parerea mea:

Nu stiu sigur de ce mai continui sa citesc seria asta..cred ca astept inca sa vad cine va fi urmatorul si urmatorul si urmatorul A, as vrea totusi sa aflu ce s-a intamplat cu Ali cu adevarat si inca mai sper ca romanele se vor ridica din nou la un moment dat la nivelul primelor 2-3 din serie. Ah, si cred ca nici nu imi place sa las lucrurile neterminate. Ma simt vinovata atunci cand abandonez o carte sau o serie, chiar daca nu imi place prea mult. Dar asta nu inseamna ca nu ajung uneori (ca acum, de exemplu) sa citesc cartile respective mai mult din obligatie decat din placere.

Nu sunt foarte multe de spus despre acest volum. Cam de pe la volumul 4, romanele seriei Micutele Mincinoase au inceput sa fie construite pe o schema previzibila si cliseica: la inceputul cartii este prezentata o anumita scena la care au participat cele 4 prietene impreuna cu Ali, in anul in care se imprietenisera, apoi actiunea revine in prezent. Iar de acolo, intram din nou in jocul lui A. Jumatate din actiune este partial raportata la respectiva amintire si pe tot parcursul romanului se fac mereu referiri la ea. Si la alte momente din perioada Alison, insa in special la cel prezentat la inceput. Protagonistele cred fiecare indiciu primit de la A, in ciuda faptului ca de atata timp toate actiunile lor bazate pe informatiile primite de la A au dus la dezastru. Insa ele se incapataneaza sa continue asa, iar de data asta, nici macar nu isi impart intre ele indiciile, astfel ca ajung sa se scufunde tot mai mult. Nu e de mirare asadar nici ca la finalul romanului fiecare dintre ele are o teorie diferita cu privire la criminalul lui Ali si nici faptul ca de data aceasta ele ajung sa fie discreditate de intregul oras.

Romanul are acelasi stil care incearca sa te lase nerabdator si curios de la un capitol la altul, insa cumva, nimic din ceea ce afli parca nu iti mai trezeste interesul. Sau poate ca sunt eu atat de plictisita si enervata de tendinta asta de a lungi cat mai mult lucrurile, incat nu mai reactionez la nimic, iar suspansul, pentru mine a disparut in totalitate. Spre final, descoperim ca avem un nou criminal si un nou A, care ajunge sa fie prins de autoritati, iar lucrurile par sa se aseze din nou pentru eroine. Evident, cum mai urmeaza inca 5 volume in serie, e clar ca linistea aceasta este doar temporara.

Bile albe:

– Cele patru prietene ajung aproape sa isi piarda mintile, fiecare dintre ele actioneaza si gandeste haotic, devin isterice si lipsite de logica. Da, si putin enervante, insa asta conteaza mai putin. Important este ca in sfarsit ti se dezvaluie scopul lui A. Nu cred ca acesta sau aceasta isi doreste neaparat doar sa le distruga viata sociala sau de familie micutelor mincinoase, ci sa le distruga din punct de vedere psihic, sa le transforme in niste persoane bantuite de amintiri, de vina – justificata sau nu, de suspiciuni si neincredere.

Bile negre:

– Daca ati citit recenzia pe care am facut-o volumului 6, Killer, va amintiti probabil ca am scris ca finalul aduce o rasturnare de situatie spectaculoasa. Speram din suflet ca autoarea sa se hotarasca in sfarsit sa renunte la jocul acesta ce devine deja plictisitor si sa aduca o noua perspectiva in volumele urmatoare. Chiar imi doream ca finalul acela socant sa nu fie doar o strategie prin care autoarea sa convinga cititorii sa cumpere in continuare seria. Insa probabil s-ar fi pierdut prea multi bani daca s-ar fi intamplat ceea ce speram eu. Asa ca ne mai invartim cateva volume in jurul cozii.

Alte recenzii care te-ar putea interesa:

Wicked (seria Micutele Mincinoase, volumul 5) – Sara Shepard

Killer (seria Micutele Mincinoase, volumul 6) – Sara Shepard

Author:

www.roxtao.wordpress.com

2 thoughts on “Heartless (seria Micutele Mincinoase, volumul 7) – Sara Shepard

    1. :)) De asta am si mentionat ca uneori ma incapatanez sa termin cate o carte sau o serie, chiar daca o citesc mai mult enervata decat relaxata. I really, really feel guilty 😀 Si acum m-a apucat un fel de ambitie nebuna, am inceput si volumul 8. Deocamdata le am pana la volumul 9, si ma hotarasem sa scap cat mai repede de ele. Daaar…surpriza e ca vol. 8 pare sa aduca intr-adevar ceva total diferit. Si de data asta nu mai e e teapa! Tocmai cand ajunsesem sa urasc de-a dreptul seria…Dar oricum..sa vedem, pana nu termin incerc sa nu ma entuziasmez prea tare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s