Posted in Carolyn Mackler, Jay Asher

Viitorul Nostru – Jay Asher & Carolyn Mackler

Viitorul Nostru - Jay Asher & Carolyn MacklerDisponibil la: Leda Books

Colectia: Fantasy Leda

Traducerea: Mariana Piroteala

Numar pagini: 368

 

Sinopsis:

Cum e cand iti citesti viitorul nu in palma, nu in cafea, ci pe un Facebook care nu a fost inca inventat…

Un roman pentru tinerii de azi, despre viata lor de maine.

Este anul 1996, si nici jumatate din elevii de liceu din America nu au folosit vreodata internetul. Viata in cyberspace este la inceputuri, iar retelele de socializare nu exista nici macar in proiect.

Si totusi…

Emma tocmai a primit primul ei computer si un misterios CD-ROM de la America Online. Josh este vecinul ei si prietenul ei cel mai bun, chiar daca din  noiembrie trecut lucrurile au fost putin cam dificile intre ei. Cei doi se conecteaza si se logheaza… si ajung automat pe Facebook… dar Facebook-ul nu a fost inventat inca!!!

Josh si Emma isi privesc fascinati profilurile din viitor, peste cincisprezece ani. Sotii, prietenii, carierele, casele, destinele lor ─ totul este aici. Dar nu e ceea ce asteptau ei; si de fiecare data cand isi deschid pagina, viitorul lor se modifica. Si in timp ce se lupta cu suisurile si coborasurile vietii lor viitoare, sunt obligati sa se confrunte cu lucrurile bune ─ sau rele ─ pe care le fac in prezent.

Parerea mea:

Nu am avut de multa vreme ganduri atat de contrastante in privinta unei carti ca acum, cand tocmai am terminat Viitorul Nostru. Si daca in mod normal atunci cand sunt atat de indecisa, asta se intampla pentru ca respectivul roman a avut un numar egal de aspecte geniale si parti slabe, de data aceasta situatia este diferita. Nu este deloc vorba de cat de bune sau mai putin bune sunt anumite parti ale povestii, ci de modurile in care le poti privi. Pentru fiecare aspect al cartii poti gasi plusuri si minusuri, fiecare directie a scenariului poate fi vazuta si judecata atat dintr-o perspectiva pozitiva cat si din una negativa, in mod egal.

Trebuie sa va spun totusi inca de la inceput ca romanul nu dezvolta o teorie asupra intamplarii prin care trec protagonistii. Pare a fi mai mult un scenariu pornit de la… CONTINUAREA AICI.

Author:

www.roxtao.wordpress.com

3 thoughts on “Viitorul Nostru – Jay Asher & Carolyn Mackler

  1. Pare interesanta cartea.. eu sunt din 2000 dar sunt foarte curioasa de generatiile din inaintea mea .. si dupa ce am citit recenzia ta ma gandesc serios sa o cumpar ^_^

    1. 😀 Oh, daca o citesti sa imi spui cum ti se pare! pana acum, am vazut doar referiri la faptul ca autorii nu explica de ce s-a intamplat ce s-a intamplat, asa ca sunt ff curioasa sa aflu cum percepe un adolescent de acum chestiile astealalte!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s