Publicat în S. E. Hinton

Proscrisii – S. E. Hinton

Proscrisii - S. E. HintonDisponibil la: Editura ART

Colectia: Fictiune – Carti Cult

Traducerea: Shauki Al‑Gareeb

Numar pagini: 176

 

Sinopsis:

Ponyboy stie ca se poate baza pe ajutorul fratilor si prietenilor lui. Mai ales atunci cand in peisaj apar Socii, o banda de tineri pentru care distractia inseamna violeta. Victimele sunt intodeauna “unsurosii” ca Ponyboy, baietii dintr-un cartier marginas si sarac. El stie la ce sa se astepte, dar intr-o seara lucrurile ajung prea departe.

Considerata carte-icon, una dintre cele mai vandute, dar si cele mai controversate, Proscrisii se distinge de celelalte carti ale genului prin tema abordata de autoare, cea a conflictelor intre clasele sociale.

S. E. Hinton avea doar 15 ani când a scris această carte, însă textul ei a devenit una dintre cele mai puternice scrieri despre problemele tinerilor.

Parerea mea:

Cu totii judecam. Oricat de open minded  am fi, oricat de bine am stii ca nu e corect sa o facem, e in natura noastra sa ii judecam pe cei din jur. Si de cele mai multe ori, judecam dupa cele mai superficiale criterii: aspectul fizic, locul de provenienta, situatia materiala, etc.

In Proscrisii, S. E. Hinton ne transporta de cealalta parte a baricadei, in lumea celor care sunt de obicei judecati de catre restul societatii: patura de jos a populatiei, baietii din cartierele sarace, care fura, provoaca… CONTINUAREA AICI.

Autor:

www.roxtao.wordpress.com

Un gând despre „Proscrisii – S. E. Hinton

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s