Posted in S. E. Hinton

Proscrisii – S. E. Hinton

Proscrisii - S. E. HintonDisponibil la: Editura ART

Colectia: Fictiune – Carti Cult

Traducerea: Shauki Al‑Gareeb

Numar pagini: 176

 

Sinopsis:

Ponyboy stie ca se poate baza pe ajutorul fratilor si prietenilor lui. Mai ales atunci cand in peisaj apar Socii, o banda de tineri pentru care distractia inseamna violeta. Victimele sunt intodeauna “unsurosii” ca Ponyboy, baietii dintr-un cartier marginas si sarac. El stie la ce sa se astepte, dar intr-o seara lucrurile ajung prea departe.

Considerata carte-icon, una dintre cele mai vandute, dar si cele mai controversate, Proscrisii se distinge de celelalte carti ale genului prin tema abordata de autoare, cea a conflictelor intre clasele sociale.

S. E. Hinton avea doar 15 ani când a scris această carte, însă textul ei a devenit una dintre cele mai puternice scrieri despre problemele tinerilor.

Parerea mea:

Cu totii judecam. Oricat de open minded  am fi, oricat de bine am stii ca nu e corect sa o facem, e in natura noastra sa ii judecam pe cei din jur. Si de cele mai multe ori, judecam dupa cele mai superficiale criterii: aspectul fizic, locul de provenienta, situatia materiala, etc.

In Proscrisii, S. E. Hinton ne transporta de cealalta parte a baricadei, in lumea celor care sunt de obicei judecati de catre restul societatii: patura de jos a populatiei, baietii din cartierele sarace, care fura, provoaca… CONTINUAREA AICI.

Author:

www.roxtao.wordpress.com

One thought on “Proscrisii – S. E. Hinton

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s