Posted in Kiera Cass

The Guard (seria Alegerea, volum satelit 2.5#) – Kiera Cass

The Guard (seria Alegerea, volum satelit 2.5#) - Kiera CassThe Guard – seria Alegerea, volum satelit 2.5#

Kiera Cass

Numar pagini: 64

Data aparitie: 4 februarie 2014

 

Sinopsis:

Inainte ca America Singer sa il intalneasca pe printul Maxon…

Inainte sa intre in Alegere…

A fost indragostita de un baiat numit Aspen Leger.

Nu ratati aceasta nuvela din lumea captivanta a trilogiei Alegerea, scrisa de Kiera Cass. Aceasta noua poveste de 64 de pagini incepe din momentul in care numarul fetelor din Alegere s-a restrans la cele 5 din Elita si este narata din punctul de vedere al lui Aspen. The Guard contine si un teaser din The One, finalul uimitor al seriei Alegerea.

Parerea mea:

Inca de cand am citit primul volum al seriei Alegerea, am fost in team Maxon. Nu din cauza faptului ca este print si nici macar pentru ca Aspen a fost cel care a rupt relatia cu America, aceasta decizie fiind cea care a declansat intrarea protagonistei in competitie. Am inteles intr-o oarecare masura motivele pentru care Aspen a facut acest lucru, iar faptul ca mai tarziu a incercat sa isi repare greseala l-au transformat intr-un personaj destul de placut. Totusi, in timp ce Aspen era doar un personaj ok, Maxon avea un farmec aparte.

La un moment dat, poate ca urmare a reactiilor sutelor de cititoare care il preferau pe Maxon, autoarea a scris un articol pe pagina ei, referitor la Aspen, la ce inseamna el pentru America si la legatura dintre ei care nu ar trebui deloc ignorata. Puteti citi postarea autoarei aici. Am fost relativ intrigata de acest text, pentru ca intr-adevar, nu ma gandisem niciodata la aceste aspecte. Si m-am bucurat sa aflu ca cea de-a doua nuvela satelit a seriei va fi narata din perspectiva lui Aspen, pentru ca eram curioasa sa vad daca imi va schimba parerea despre acest triunghi amoros. Iar raspunsul, acum dupa ce am terminat The Guard, este negativ. Da, am avut ocazia sa descopar ce este in mintea lui Aspen, cat de mult o iubeste pe America si sa il privesc cum exceleaza in aproape tot ce face. Am fost surprinsa sa observ si faptul ca nu ii poarta printului ranchiuna (acum sa nu intelegeti nici ca l-ar simpatiza prea tare 😀 ), ca lupta corect, fara trucuri murdare, ca intelege si accepta ideea ca America are sentimente si pt Maxon si ca lupta pentru ea fara a incerca sa isi submineze rivalul. Dupa comportamentul dezamagitor si enervant al Americii din volumul al doilea, The Elite, as putea spune chiar ca imi place mai tare Aspen decat insasi eroina. Cred ca “lupta” dintre cei doi protagonisti a devenit mai stransa, pentru ca Aspen are potentialul sa il egaleze pe Maxon: este corect, rabdator, are un suflet nobil, ajunge sa fie rapid apreciat de toti cei care il cunosc. Insa pentru mine, Maxon ramane cu un pas inainte. Nu stiu daca neaparat pentru ca suma calitatilor sale ar fi mai mare decat cea a lui Aspen, ci mai degraba pentru ca are acel ceva care il transforma intr-un personaj irezistibil.

Nuvela The Guard nu vine neaparat cu ceva nou din punct de vedere al firului narativ, fata de ceea ce s-a spus deja in volumele anterioare ale seriei, ci doar ofera perspectiva lui Aspen asupra acestora. Avem parte intr-adevar de cateva detalii privitoare la actiunile regelui privitoare la soarta tinutului pe care il conduce, insa partea acessta a povestii nu a fost niciodata foarte accentuata de catre autoare si deci nu este nici acum creionata decat foarte vag. Nuvela nu este asadar o lectura care sa te impresioneze in mod deosebit, dar reuseste totusi sa ofere o imagine mai detaliata asupra lui Aspen si sa il transforme pe acesta intr-unul dintre acele personaje placute si bine construite. De asemenea, prin ochii lui Aspen reusim sa privim mai atent cateva personaje secundare pe care nu am avut ocazia sa le analizam prea bine pana acum.

Bile albe:

Cred ca acest volum satelit si-a indeplinit cu succes scopul. Autoarea reuseste sa consolideze trasaturile protagonistului pe care le banuiai deja din volumele celelalte si ofera acum un portret atent creionat al lui Aspen.

Bile negre:

Nu ar fi stricat totusi un strop de tensiune de-a lungul povestii. Chiar daca este scurta, tinde sa devina usor monotona din cauza faptului ca deja stim cursul evenimentelor narate.

Alte recenzii care te-ar putea interesa:

Alegerea (seria Alegerea, volumul 1) – Kiera Cass

The Prince (seria Alegerea, volum satelit) – Kiera Cass

Author:

www.roxtao.wordpress.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s