Posted in Shani Boianjiu

Oamenii eternitatii nu se tem niciodata – Shani Boianjiu

Oamenii eternitatii nu se tem niciodata - Shani BoianjiuDisponibil la: Polirom 

Colectia: Biblioteca Polirom.Actual

Traducerea: Ioana Filat

Numar pagini: 256

 

Sinopsis:

Roman aflat in lista celor mai bune zece titluri de fictiune a publicatiei The Wall Street Journal in 2012

Oamenii eternitatii nu se tem niciodataare in centru trei prietene adolescente israeliene, Yael, Avisag si Lea, dintr-un sat prafuit de linga granita cu Libanul, care isi indeplinesc serviciul militar intr-o atmosfera ce penduleaza intre plictis si teroare. Lea pazeste un punct de frontiera spre Cisiordania, verificind permisele palestinienilor care patrund in Israel, si, ca sa-si alunge plictiseala, isi imagineaza povestile lor de viata. Avisag pazeste granita egipteana, avind in sarcina oprirea emigrantilor ilegali si a filmelor porno piratate, privind in fiecare zi cum refugiatii se izbesc cu disperare de sirma ghimpata, iar Yael face instructie de trageri si flirteaza cu baieti mai mici decit ea. Toate trei asteapta in praful granitei sa se intimple ceva, prinse mereu in clipa intensa de dinaintea izbucnirii unei nenorociri. Tonul romanului imbina umorul sardonic cu patosul, creind un stil cu totul personal, undeva intre sarcasmul lui Etgar Keret si talentul epic al lui David Grossman.

„Un roman care marcheaza nasterea unui scriitor stralucit.” (The Wall Street Journal)

„In acest roman al formarii, viata in armata naste metamorfoza fetei ce va deveni femeie. Povestea are cind aerul unui vis, cind al unui cosmar, iar aceasta nevoie de a alege tot timpul intre cele doua realitati onirice te face sa citesti mai departe.” (The Economist)

„Romanul lui Shani Boianjiu sterge raul facut memoriei, sentimentelor celor mai profunde, gindirii libere si dragostei. Intr-o vreme cind atit de multi autori contemporani americani au renuntat la proza faptului real si s-au intors catre fictiunile cu zombi sau fantome si catre thrillere, Shani Boianjiu imbratiseaza realitatea.” (The Washington Post)

Parerea mea:

Eram foarte curioasa sa descopar povestea scrisa de Shani Boianjiu. Subiectul mi se parea incitant si plin de posibilitati si chiar nu mai citisem niciodata o carte cu tema similara.

Asa cum se mai intampla uneori in cazul cartilor foarte premiate, stilul original sau povestea incalcita dau nastere de cele mai multe ori unor reactii destul de radicale: fie adori fiecare cuvant al volumului, fie intreaga lectura este dezamagitoare. Personal, prefer povestile altfel inchegate, insa chiar si asa, Oamenii eternitatii nu se tem niciodata a fost o lectura… CONTINUAREA AICI.

Author:

www.roxtao.wordpress.com

7 thoughts on “Oamenii eternitatii nu se tem niciodata – Shani Boianjiu

    1. Buna Cristina,
      Pai… despre ce sa imi spun parerea, din moment ce nu exista decat articolul prin care te prezinti? 😕 Daca te referi la aspectul blogului, el arata bine, nu am vazut nimic in neregula. Dar asta oricum se va mai schimba pe parcurs, pe masura ce adaugi postari, linkuri in blogroll, campanii la care participi, posibili sponsori, pagini cu lista de recenzii, cu diferite concursuri sau alte categorii de articole pe care consideri ca ar trebui sa le gaseasca viitorii cititori cu usurinta intr-un tab special, etc.

      1. Uhh:)Da la aspect ma referam:)Ai dreptate nu m-am exprimat bine.Si stiu, sunt deabia la inceputul inceputului,dar sper ca atunci cand voi avea mai multe de vazut,sa-ti poti face putintel timp sa mai arunci o privire pe acolo.Si multumesc mult ca l-ai vazut acum!!:3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s