Posted in Naomi Novik

Tronul de Jad (seria Temeraire, volumul 2) – Naomi Novik

Tronul de Jad (seria Temeraire, volumul 2) - Naomi NovikDisponibil la: Nemira 

Colectia: Nemira Junior

Traducerea: Laura Bocancios

Numar pagini: 464

 

Sinopsis:

Al doilea volum din seria Temeraire

Cand britanicii captureaza o nava franceza care transporta un pretios ou de dragon, capitanul Will Laurence de pe nava Reliant, aflata in serviciul regal, devine peste noapte comandantul unui nobil dragon pe care il va numi Temeraire. In calitatea lor de noi membri ai Fortelor Aeriene Britanice, cei doi, om si dragon, isi dovedesc curand cutezanta in lupta curajoasa impotriva fortelor invadatoare ale lui Napoleon Bonaparte.

China descopera acum ca pretioasa ofranda destinata lui Napoleon a cazut in mainile britanicilor, astfel ca o inversunata delegatie chineza se leaga sa revendice remarcabilul animal. Insa capitanul Laurence refuza sa coopereze. Amenintat cu spanzuratoarea pentru nesupunere, capitanul nu are de ales decat sa-l insoteasca pe Temeraire in Orientul Indepartat – o calatorie lunga, plina de primejdii, de intrigi si amenintarile colosale ale adancurilor. Dar odata ajunsi la curtea imparatului Chinei, ii asteapta descoperiri uluitoare si pericole dintre cele  mai intunecate.

„Tocmai cand credeai ca ai vazut orice varianta posibila de poveste cu dragoni, vine Naomi Novik sa-ti demonstreze ca te-ai inselat. Minunatul ei Temeraire este un dragon pentru multe generatii.“  – Terry Brooks, New York Times 

„O poveste autentica, in care miracolul fanteziei isi spune cu adevarat cuvantul.“ – Entertainment Weekly

Parerea mea:

Cel de-al doilea volum al seriei Temeraire continua aventurile fermecatorului dragon si al lui Laurence, capitanul sau. Desi mi-a placut mult si Tronul de Jad, trebuie sa recunosc faptul ca nu a reusit sa ma incante la fel de mult precum Dragonul Maiestatii Sale, desi imi este greu sa imi dau seama de ce, tinand cont de faptul ca analizand cartea, imi dau seama ca majoritatea aspectelor au fost foarte reusite.

Temerile personajelor de la finalul primului volum al seriei scrise de Naomi Novik se dovedesc a fi intemeiate, astfel ca… CONTINUAREA AICI.

Author:

www.roxtao.wordpress.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s