Posted in Charlaine Harris

Morti cu totii (seria Vampirii Sudului, volumul 7) – Charlaine Harris

Disponibil la: Leda Books

Colectia: Fantasy Leda

Traducere: Lavinia Braniste

Nr pagini: 384

 

Sinopsis:

Pentru Sookie Stackhouse nu e deloc ciudat sa fie inconjurata de tot felul de teriantropi, varcolaci, zane si vampiri, cu intregul lor alai de probleme. Chiar si ea are insa o limita. Pe langa faptul ca lupta acum sa se impace cu noul barbat din viata ei – frumosul varcolac Quinn, trebuie sa faca fata unei importante reuniuni a vampirilor. Adunarea, care atrage numele cele mai influente ale lumii mortilor vii din centrul Statelor Unite, se anunta a fi foarte tensionata. Regina vampirilor din Louisiana se afla intr-o situatie critica, intrucat puterea ei a avut de suferit in urma trecerii uraganului Katrina. Cu aliante secrete si intelegeri ascunse pe ordinea zilei – si a noptii – Sookie trebuie sa hotarasca de ce parte se afla. Iar alegerea ei poate insemna supravietuire sau catastrofa totala…

“O serie tot mai furtunoasa, savuros de diabolica.” The Dallas Morning News

“Sookie este una dintre cele mai fermecatoare eroine care au existat vreodata.” BookPage

“Charlaine Harris combina ludic mai multe genuri, pentru a ajunge la o creatie stralucita, care ii poarta amprenta stilului inconfundabil.” Rocky Mountain News

Parerea mea:

Mi-a placut mult de tot acest volum! Toata actiunea se desfasoara in decurs de cateva zile, iar povestea este o alunecare rapida intre evenimente care de care mai interesante si mai captivante, dezvaluiri de secrete si demascari ale conspiratiilor dintre grupurile ce participa la reuniunea vampirilor . Ritmul este alert si pe masura ce citesti aventurile prin care trece Sookie devii parca tot mai dependent de ceea ce se intampla in carte.

Este fascinant sa descoperi sistemele de socializare dintre vampiri, obligatiile impuse de rangurile acestora, actele pe care aleg sa le infaptuiasca pentru a se proteja fie pe ei, fie pe stapanii lor, indiferent de consecinte sau modul elegant si intr-o oarecare masura perfid in care actioneaza in vederea apararii propriilor interese in cazul in care dispozitiile venite de la cei superiori lor din punct de vedere social nu ii avantajeaza.

Cand ajungi la ultimele 50 de pagini intri parca intr-o stare de frenezie, nu stii cum sa dai paginile mai repede pentru a putea afla care au fost consecintele complotului Fratiei Soarelui si a complicilor acestora. Pana spre final primim indicii destul de vagi si disparate cu privire la dezastrul ce e pe cale sa se produca, asa ca in momentul in care acesta izbucneste, esti total surprins. Se intampla extrem de multe lucruri surprinzatoare pe tot parcursul cartii, lucruri ce sunt descrise remarcabil, astfel incat aproape vizualizezi in minte actiunile din carte, sub forma unui film. Finalul este rapid,  in doua-trei pagini se trece de la un ritm accelerat la o reintoarcere calma la lumea normala si viata linistita din Bon Temps, dar consecintele  dezastrului de la reuniune povestite anterior de domnul Cataliades asigura fara indoiala o serie de schimbari majore pentru urmatoarele volume.

Bile albe:

– Mai mult de nevoie, legatura dintre Eric si Sookie se intareste din nou, ceea ce sper ca va duce intr-un final la o relatie veritabila intre acestia. Imi pare rau totusi de Quinn, care probabil va cadea la mijloc in aceasta situatie. Este un personaj fermecator de-a dreptul si mi-as dori ca scriitoarea sa ii asigure o alternativa potrivita intr-unul din volumele viitoare.

– Mi-a placut relatia pe care a construit-o autoarea intre Sookie si Barry, modul in care acestia isi descopera abilitatile si colaboreaza intre ei, desi parteneriatul dintre ei se incheie cam abrupt la finalul romanului. Pana la urma, Barry este eroul acestui volum, el este cel care declanseaza operatiunile de salvare, desi o face cand este aproape prea tarziu.

Bile negre:

– Nu exista chestiuni majore care sa imi fi displacut in acest volum. Totusi, daca ar fi sa ma gandesc la ceva, ar trebui sa mentionez reactia si sentimentele exagerate pe care le experimenteaza Sookie la aflarea adevaratei povesti a lui Quinn. Este vorba de trecutul sau, trecut care nu are nici o legatura cu Sookie, care nu are vreo latura malefica si nu a avut consecinte neplacute, asa ca nu ar trebui sa reprezinte vreun motiv de furie pentru protagonista. Partea buna este ca se desfasoara indeajuns de multe intamplari pana ca aceasta sa se revada cu varcolacul, dupa ce i-a aflat povestea si astfel reactiile ei sunt mai temperate si mult mai potrivite.

– Nu pot sa ma abtin sa nu ii consider pe cei doi telepati, Sookie si Barry, vinovati intr-o oarecare masura de producerea catastrofei de la hotel, avand in vedere ca ambii au observat si au ignorat indiciile ca ceva rau urma sa se intample si ambii fusesera angajati exact pentru a descoperi astfel  de planuri. Desi tot ei sunt si cei care incep salvarea vampirilor din hotel, sunt in acelasi timp responsabili ca nu si-au indeplinit misiunile asa cum ar fi trebuit sa o faca.

Alte recenzii care te-ar putea interesa:

Mai rau decat moartea (Vampirii Sudului, vol. 8) – Charlaine Harris

Mort si-ngropat (Vampirii Sudului, vol. 9) – Charlaine Harris

Author:

www.roxtao.wordpress.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s