Posted in L.J.Smith

Captiva (seria Cercul Secret, volumul 2) – L.J.Smith

Disponibil la: Grupul Editorial Corint

Colectia: CORINTeens 

Traducerea: Adrian Deliu 

Numar pagini:256

 

Sinopsis:

O fascinanta poveste despre iubire,mistere intunecate si puteri supranaturale de la autoarea seriei de bestselleruri Jurnalele Vampirilor – L.J. SMITH

Lupta dintre bine si rau continua…Ademenita in cel mai popular grup cu putinta, Cassie e fascinata de puterea – pe cat de atragatoare, pe atat de periculoasa – pe care tocmai si-a descoperit-o. Cand este pusa in situatia de a alege sa foloseasca forta misterioasa a sabatului fie in slujba binelui, fie a raului, Cassie ii cere ajutorul unuia dintre prietenii lor, Adam, si devine captiva unei iubiri pline de primejdii. Vrajita de promisiunea de a obtine dragostea cu ajutorul magiei, Cassie ii fura inima lui Adam si strica fragilul echilibru al puterii, provocand un uragan de furie pe care nimeni nu-l prevazuse. Va supravietui Cercul secret? Sau lupta crancena in care sunt implicate fortele binelui, raului si iubirii ii va mistui pe toti?

Parerea mea:

Am inceput volumul doi al seriei Cercul Secret imediat dupa ce am inchis primul roman. Finalul acestuia te lasa cu sentimentul de curiozitate la cote maxime, cel putin fata de un aspect al povestii, asa ca nu puteam sa ma abtin sa nu devorez continuarea. Pe tot parcursul cartii, Cassie este prizoniera jocului lui Faye. In plus, in ciuda juramantului conform caruia va sta departe de Adam, protagonista nu se abtine sa nu o tradeze din nou pe Diana. Iar tradarea ei nu se limiteaza la un singur aspect, ci se extinde pe toate planurile, pentru ca la sfarsit sa ii dea lovitura finala.

Pe langa expunerea dilemelor in care se zbate Cassie, povestea evolueaza si in planul supranatural. Cum Cercul a eliberat o parte a energiei negative stocata in craniul de cristal, iar apoi au decis sa incerce sa contacteze spiritul lui Jack cel Negru, au de infruntat apoi furia acestuia si se trezesc prinsi intr-un joc cu reguli pe care nu le-au invatat. Unul dintre cele mai interesante aspecte ale povestii este faptul ca eroina isi da seama ca intre ea si energia malefica exista o legatura directa si ca ea reprezinta tinta acestuia in momentele in care Cercul interactioneaza cu craniul de cristal sau cu spiritul lui John cel Negru.

Evolutia povestii catre finalul romanului ia o intorsatura total neasteptata. Atacul indirect asupra lui Cassie este unul dintre lucrurile pe care nu le-ai fi anticipat, iar consecintele acestuia aduc o umbra asupra povestii prin iesirea unui personaj care ar fi putut sa aduca mai multe lamuriri povestii si ar fi putut probabil sa ofere si o mana de ajutor in combaterea maleficului John. Dar povestea pe care o relateaza bunica lui Cassie dupa atac este probabil cel mai influent episod al romanului. Reuseste in acelasi timp sa ofere cateva lamuriri cu privire la istoria familiilor membrilor Cercului  si de asemenea, sa lanseze o multime de intrebari si supozitii cu privire la viitor.

Bile albe:

– Autoarea introduce rand pe rand in poveste o serie de indicii care in final se aduna intr-o poveste sinistra legata de maleficul John cel Negru. Mi-a placut labirintul de detalii creat de ea pe parcursul cartii si faptul cum uneori acestea ajung sa iti macine curiozitatea, iar altele trec aproape neobservate, pentru ca la sfarsitul cartii sa intelegi in sfarsit tot misterul.

Bile negre:

– Am fost tot mai dezamagita de Cassie si de Adam. Inteleg nevoia introducerii unei povesti de iubire presarata de obstacole, dar modul in care a construit autoarea aceasta relatie nu mi se pare deloc unul corect. Mai ales luand in considerare faptul ca romanul este unul pentru adolescenti, acesta induce ideea ca atata timp cat iubesti sau ti se pare ca iubesti, este perfect in regula sa iti tradezi prietenii, sa furi iubitul altei fete, sa incalci toate regulile.

Alte recenzii care te-ar putea interesa:

Ritualul (seria Cercul Secret, volumul 1) – L.J.Smith

Puterea (seria Cercul secret, volumul 3) – L.J.Smith

Author:

www.roxtao.wordpress.com

2 thoughts on “Captiva (seria Cercul Secret, volumul 2) – L.J.Smith

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s