Posted in Lauren Oliver

O zi din sapte – Lauren Oliver

Disponibil la: Libris

Colectia: Literatura universala

Traducerea: Laura Frunza

Numar pagini:  384

 

Sinopsis:

Daca ai avea o singura zi de viata, cum ai alege s-o traiesti? Si daca ai sti ca vei muri, ce moment ai vrea sa retraiesti?

Acestea sunt intrebarile pe care si le pune tanara Samantha Kingston, in cele sapte zile aproape identice pe care le traieste si retraieste pentru a indrepta o greseala pe care trebuie mai intai s-o descopere. Ea pare sa duca o viata perfecta: face parte din grupul celor mai populari elevi, are ca iubit pe cel mai tare baiat din scoala, are un grup de prietene cu care imparte totul si aproape tot ce isi doreste. Dar oare e chiar asa? Dupa o petrecere aparent ratata, sufera un accident de masina si moare. Apoi se trezeste a doua zi si o ia de la capat. Si apoi iar. Si iar. Ziua de 14 februarie, care ar fi trebuit sa fie o zi ca oricare alta in viata ei, devine ultima ei zi din viata. De sapte ori. Ce trebuie sa faca Samantha pentru a iesi din aceasta bucla temporala si pentru a-si salva sufletul si pe cei din jurul ei?

Parerea mea:

Mai citisem seria distopica Delirium a autoarei Lauren Oliver si imi placuse mult stilul ei, insa atunci cand am citit sinopsisul romanului O zi din sapte parca nu imi trezise interesul in aceeasi masura, in ciuda ideii unice. O fata care are un accident fatal, insa a doua zi se trezeste. Si realizeaza ca ziua accidentului se repeta. De sapte ori la rand. Sapte sanse sa isi repare greselile. Sapte sanse sa se salveze pe ea si pe cei dragi. Sapte sanse sa descopere secrete adanc ingropate, secrete ce reprezinta cheia iesirii din cosmarul in care e blocata.

Am avut totusi ocazia sa o citesc si trebuie sa spun ca m-a lasat fara cuvinte. Este halucinanta cartea! Nu doar ca povestea este foarte originala, dar stilul in care este scrisa te face sa simti… enorm! Si ceea ce e mai ciudat este…CONTINUAREA AICI.

Author:

www.roxtao.wordpress.com

3 thoughts on “O zi din sapte – Lauren Oliver

    1. 😀 Sper sa nu te dezamageasca! Eu auzisem de mult timp de ea, insa nu ma asteptam sa fie atat de…emotionanta, puternica.. Chiar sunt curioasa sa iti aflu parerea, pentru ca recenziile pe care le citisem eu erau scrise mai mult de adolescenti si cred ca romanul asta lasa impresii diferite in functie de varsta cititorilor. Si daca nu ma insel, cred ca avem varste apropiate, asa ca sunt cu atat mai interesata cum ti se va parea 🙂

      1. Dap! Sa vad ce buget voi avea de sarbatori!!! Lista e destul de mare deja !! Oricum am pus-o si pe aceasta prin fruntea listei! 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s