Posted in Kerstin Gier

Rosu de rubin (seria Culorile dragostei, volumul 1) – Kerstin Gier

Rosu de rubin (seria Culorile dragostei, volumul 1) - Kerstin GierDisponibil la: Libris

Colectia: Literatura universala

Traducerea: Valentina Georgescu

Numar pagini: 304

 

Sinospsis:

„O calatorie in timp este anuntata de obicei cu cateva minute, ore sau chiar zile inainte, prin senzatii de ameteala ce afecteaza capul, stomacul şi/sau picioarele. Primul salt in timp – numit şi saltul de initiere – are loc intre al saisprezecelea şi al saptesprezecelea an de viata al purtatorilor genei. (Extras din Cronicile gardienilor, vol. II, Reguli general valabile)”

Uneori poate fi o adevarata povara sa traiesti intr-o familie cu atat de multe secrete. Cel putin asa gandeste Gwendolyn, o adolescenta de saisprezece ani, pana in ziua in care se trezeste brusc in Londra secolului trecut. Atunci isi da seama ca s-ar putea ca ea insasi sa fie cel mai mare secret al familiei sale, caci a mostenit capacitatea de a calatori in timp. Ceea ce nu realizeaza ea este faptul ca n-ar trebui sa-ti permiti sa te indragostesti cand te afli prins intre doua epoci… caci asta poate complica lucrurile si mai tare. Mai ales ca nici in trecut lucrurile nu mai sunt cum erau odata…

Dragoste eterna este o trilogie palpitanta, amuzanta si plina de romantism. Urmariti aventurile tinerei Gwendolyn in volumul al doilea, Albastru de safir.

Parerea mea:

Anul 2013 vine cu o multime de ecranizari realizate dupa carti. Si nu orice fel de carti, ci majoritatea fantasy, young adult sau distopii, toate publicate in ultimii 2-3 ani. Si cum mi-am propus sa le vad pe cele mai multe dintre acestea, evident ca mai intai trebuie sa citesc romanele, astfel incat sa imi pot crea mai intai propriile filme in minte, iar abia apoi sa le compar cu cele de pe ecran. Am inceput cu Rosu de rubin, despre care auzisem destule pareri bune, insa nu stiu de ce, ma asteptam sa nu ma impresioneze prea tare. Am fost asadar surprinsa de cat de mult mi-a placut de fapt.

Povestea o stiti probabil cu totii, cel putin pe scurt. Avem o societate secreta, niste mistere ce isi au radacinile in trecutul indepartat si o „gena” a calatoriilor in timp ce se transmite la fiecare cativa zeci de ani la cate un membru al familiilor ce formeaza acel grup misterios. Gwendolyn este o adolescenta ce asteapta, alaturi de intregul clan, ca verisoara sa, Charlotte sa faca primul salt in timp. Aceasta a fost pregatita inca din scutece sa faca fata oricaror situatii ar putea aparea, sa se integreze rapid in orice epoca ajunge si sa implineasca misiunea ce va incheia o veche profetie. Insa din cauza unor erori mai mult sau mai putin intentionate, Gwendolyn descopera ca ea este de fapt cea care poseda gena si nu verisoara sa. Iar asta da nastere unor intrigi si evenimente care mai de care mai complicate si mai primejdioase.

Mi-e destul de greu sa va descriu cartea, intrucat aproape orice termeni as folosi pentru ea, sunt destul de sigura ca ar putea fi interpretati gresit. As putea spune ca e o lectura usoara, insa eu cand aud de astfel de carti ma gandesc la ceva chick lit roz sau la ceva romance telenovelistic. Asadar nu pot sa incadrez romanul lui Kerstin Gier aici. Daca as spune ca e amuzant, nu as exprima de fapt mare lucru, pentru ca majoritatea cartilor YA sunt amuzante. Dar Rosu de rubin e chiar mai amuzanta, credeti-ma! As spune ca dialogurile personajelor si portretul protagonistei sunt uimitor de realiste, ca ai senzatia ca participi la discutii ale unor persoane adevarate. De multe ori, daca te opresti din citit o carte si rememorezi cateva dintre replici iti dai seama ca in realitate ar suna ridicol. Oricum, tot mai multe personaje din diverse carti sunt portretizate destul de veridic, asa ca nici acesta nu este probabil unul dintre cele mai bune argumente. Am zeci de astfel de lucruri pozitive pe care as putea sa le spun, insa am senzatia ca nimic nu ar putea sa va sugereze cu adevarat cat de mult va va binedispune Rosu de rubin. Va spun doar ca m-a tinut treaza pana spre dimineata, in mijlocul unei saptamani teribil de obositoare. Si sunt destul de sigura ca acelasi efect il va avea asupra majoritatii cititorilor.

Ideea calatoriilor in timp nu este poate cea mai originala, insa cred ca este pentru prima data cand o intalnesc intr-o carte YA. Amestecand-o intr-o intriga atragatoare si pastrand un stil jovial, autoarea a reusit sa creeze o poveste ce da dependenta. Rosu de rubin este mai degraba o introducere in poveste, intrucat ceea ce se intampla in ea are mai mult rolul de a te familiariza cu personajele si de a-ti prezenta sumar o istorie ce se prevede a fi mult mai intunecata decat pare la prima vedere. Nu va inchipuiti ca nu veti avea parte de actiune! Dimpotriva. Povestea este antrenanta, ritmul alert, te prinde de la primele pagini si nu realizezi cand trece timpul si ai ajuns la final. Insa Gwendolyn abia descopera acea noua lume si face pasi minusculi in misiunea ce i s-a prezis. Nu avem parte ca in alte carti de o eroina ce se trezeste intr-un sir de evenimente pe care le credea pana atunci imposibile, insa eroarea privind gena calatoriilor in timp i-a permis sa priveasca pana atunci totul de pe margine, ca simplu spectator. Mutarea pe rol principal este neasteptata si nedorita. Nu doar de ea, ci si de catre membrii gruparii. Autoarea reuseste sa surprinda perfect modul in care atat protagonista, cat si personajele ce fac parte din acest ordin incearca sa se adapteze la schimbarile subite. In Rosu de rubin privim exact modul in care planurile de pana atunci sunt rescrise, incepand de la aspectele minore, precum modificarile garderobei pregatite pentru „candidata” anterioara si pana la chestiunile de o importanta majora, ce pot schimba nu doar trecutul, ci si viitorul. Iar perioada si asa dificila este ingreunata si mai mult de aventurile neasteptate prin care protagonistii trec in calatoriile prin alte epoci. Presupun ca in volumul urmator vom avea parte de o inmultire a misterelor, de intrigi mai incalcite si mai intunecate, de cateva dezvaluiri socante si de rasturnari de situatie total surprinzatoare.

Bile albe:

– Destul de rar mentionez aici stilul autorului. Probabil in cazul recenziilor scrise pentru romanele Spulbera-ma sau Legaminte am mai spus cat de mult m-au impresionat stilurile scriitoarelor. Insa daca in volumele acelea modul de scriere este emotionant, liric, incarcat de sensuri, pasiuni si sentimente nespuse, in Rosu de rubin m-a cucerit naturaletea stilului. Indraznet, vesel, ironic, amuzant, uneori copilaresc – am avut senzatia ca citesc in mintea cuiva. Probabil toti vorbim cu noi insine in minte din cand in cand, toti rescriem in gand replici ale unor momente prin care am trecut sau oferim altora raspunsuri tacute, pe care nu le putem rosti cu voce tare. Ei bine, povestea lui Gwendolyn este narata exact in acest stil. Liber, fara restrictii, cu temeri, greseli constientizate, marturisiri ale defectelor – esti aruncat direct in mintea si sufletul protagonistei.

Bile negre:

– Pentru cateva clipe, dupa ce am terminat volumul, am avut senzatia ca schimbarea brusca de atitudine a lui Gideon fata de Gwendolyn (da, bineinteles ca apare si un Prince Charming la un moment dat!) nu face decat sa aduca o nota de falsitate povestii ce pana atunci se desfasurase intr-un stil destul de realist. Banuiesc ca multi cititori vor avea aceeasi impresie. Insa am realizat apoi ca de fapt comportamentul lui se justifica. Dupa o copilarie lipsita de libertatea si bucuriile normale, lipsit de prieteni care sa ii cunoasca tainele sau cu care sa isi gaseasca pasiuni sau subiecte comune, fortat sa se maturizeze prea repede si sa faca fata cu succes deplin misiunilor, obisnuit sa fie privit intr-un anumit mod de cei din jur, Gideon nu si-a permis pana atunci nici un pas gresit. Insa de data aceasta, se trezeste si el intr-o situatie noua, ce il pune la incercare. Intregul set de valori de pana atunci ii este rasturnat, iar el este pana la urma inca un adolescent. Nu este de mirare ca reactiile sale surprind, ca dintr-odata avem parte de o schimbare atat de uimitoare din partea lui. Desi Gwendolyn este practic personajul principal, finalul aduce de fapt o eliberare pentru Gideon.

Trailer:

Mai jos puteti viziona trailerul filmului care va fi lansat in martie, anul acesta. Sa speram ca va aparea si traducerea la fel de repede 🙂

Alte recenzii care te-ar putea interesa:

The Goddess Test (seria Goddess Test, volumul 1) – Aimee Carter

Caderea (seria Cele noua vieti ale lui Chloe King, volumul 1) – Liz Braswell

Author:

www.roxtao.wordpress.com

38 thoughts on “Rosu de rubin (seria Culorile dragostei, volumul 1) – Kerstin Gier

  1. Sa ne tii la curent cu filmele care au aparut sau vor aparea dupa carti fantasy! Mi-ar placea sa le vad! Te pup!

  2. Stiu seria asta de ceva vreme, dar pana acum nu am fost convinsa ca vreau sa o achizitionez.Imi place mult cum ti-ai expus parerea pentru punctele tari ale carti, si de aceea m-ai convins sa ii acord o sansa povesti. Ma bucur mult ca ai postat la final si traier-ul carti, abia astept sa vad si film.

    1. Si eu auzisem de ceva timp despre serie ca ar fi ok, insa parca nu fusesem niciodata atat de curioasa incat sa ma grabesc sa ajung la ea. Parca mereu erau altele mai tentante :)) Noroc ca iese filmul si m-a facut deci sa o citesc mai repede. Sper sa fie frumos, trailerul pare promitator!

      1. Asa am patit si eu, mereu gasesc alta carte pe care imi doream sa o citesc mai repede. Dar de data asta nu mai scapa, o citesc imediat ce o achizitionez. Si mie mi-a placut trailerul si personaje par foarte ok.

  3. Am citit aceasta serie acum cateva luni si mi-a placut foarte mult. Dupa ce am citit primul volum am fost fericita ca le aveam si pe celelalte doua pentru ca nu as fi avut rabdare sa astept daca le citeam pe rand, pe masura ce erau publicate.
    Si in cazul meu a fost tot prima seria YA despre calatori in timp si m-am bucurat sa regasesc un personaj controversat, contele de Saint Germain, chiar daca de aceasta data intr-un rol negativ. In plus intotdeauna am fost fascinata de secolele XVII-XVIII si m-au incantat capitolele in care calatoriile protagonistilor aveau loc in aceaste perioade si balurile la care participau.
    Abia astept sa vad filmul. Desi de multe ori nu prea imi plac actorii alesi pentru interpretarea rolurilor bazate pe personaje din carti pe care le-am citit (probabil pentru ca mi i-am inchipuit altfel, iar uneori sunt dezamagita de viziunea producatorilor filmelor) cei doi actori din rolurile Gwen si Gideon mi se par potriviti.

    1. Exact! Si eu ma gandeam ca daca nu aveam volumele urmatoare as fi fost disperata 😀 De fapt, m-am oprit din citit pe la 3 noaptea nu neaparat pt ca era constiinta mea vinovata ca mai am 4-5 ore de somn, ci pt ca m-am gandit ca daca il termin, a doua zi nu am ce citi dimineata in metrou. Pt ca volumele 2 si 3 le aveam pe calculator, insa nu apucasem sa le transfer si pe kindle :))
      Hmm…ai citit volumele acelea ale autoarei Chelsea Quinn Yarbro, Palatul si Hotel Transilvania? Daca imi amintesc bine, il aveau pe contele de Saint Germain ca personaj central.
      Cred ca toti avem problema asta cu filmele facute dupa carti. Si e normal, pt ca e aproape imposibil sa coincida imaginile din mintea ta cu cele ale producatorilor 🙂 Mie Gwendolyn din carte mi se pare mai draguta decat cea din film. Insa nu cu foarte mult, asa ca e ok, nu a fost o dezamagire prea mare, ca in cazul altor filme.

      1. Da, am citit Hotel Transilvania, dar Palatul inca nu. Mi-a placut de Saint Germain in Hotel Transilvania, dar m-au descurajat putin violenta si intamplarile teribile prin care trece Madeline si faptul ca in urmatorul volum se schimba protagonista tocmai cand ma atasesem de aceasta, iar Germain o transformase.
        Intr-un fel imi pare rau ca nu am citit Palatul pentru ca mi s-a parut foarte interesanta perioada in care se desfasoara actiunea, in Roma din timpul lui Nero, daca nu ma insel. O sa-mi fac curaj anul asta, in speranta ca nu mai are Germain de-a face cu culturi satanice si violatori si o sa citesc si Palatul.
        M-a atras la aceasta serie accentul care se pune pe alchimie si pe modul in care Germain abordeaza stiinta.
        Si eu mi-o imaginam mai frumusica pe Gwen, dar sunt bucuroasa ca Gideon seamana cu Gideon-ul din imaginatia mea 🙂 .
        Anul asta vreau sa citesc si o serie despre calatori in timp pe care am descoperit-o pe Gr si care mi s-a parut interesanta. Tempest era denumit primului volum, dar nu-l mai retin pe cel al seriei. Deja lista mea de carti de citit anul acesta e mai lunga decat as putea sa citesc si daca as renunta la somn complet 😀 .

      2. Dar ai vazut cat de lunga e seria? Are 25 de volume! Pacat ca nu s-au tradus mai multe si la noi. Mi se pare ca atat de multe carti nu ajung sa prinda atat cat ar trebui din cauza ca nu sunt promovate ca lumea.. Eu am citit ambele volume cand inca nu erau prea multe carti de genul asta la noi si la cat de ahtiata eram, nu cred ca m-a deranjat vreun aspect :)) Oricum, mi se pare foarte interesant personajul acesta, cum e el inconjurat asa de un aer mistic si apare printr-o multime de carti si povesti.. Cred ca mi-ar placea sa continui seria, insa la 25 de volume.. parca nu ma incumet chiar acum 🙂
        Ah, si la mine e luunga lista! Am deja cateva zeci de carti ce mi-au ramas pe lista de anul trecut, plus ce se va mai adauga si in 2013.. Doar sa convingem pe cineva sa ne plateasca sa citim si deci sa putem sta 8-9 ore pe zi cu cartea in fata 😀

  4. Si mie mi-a placut foarte mult seria. Si daca primul volum ti s-a parut bun, stai sa-l vezi pe al doilea… De ultimul nu am ce sa spun, decat ca a fost cel mai bun, dupa parerea mea.
    Spor!

    1. Abia astept! Sunt sigura ca o sa fie mult mai interesante cartile urmatoare, pt ca in prima abia daca a avut timp protagonista sa inteleaga in mare ce se intampla. Cred/sper ca in weekend sa termin ambele volume ramase 🙂

  5. Hei!!!!!!!!!! Uite ce citeste ea!! Fix acum cateva zile mi am pus seria pe tableta :)) suntem telepatice zau. Doar ca o sa mai dureze pana ma apuc. Eu am citit “Ce sa fac cu mostenirea?” de aceiasi autoare si tare mi-a [placut si asa am zis sa mai citesc si altceva. Dar habar nu aveam ca scrie si fantasy si ca o sa fie si film, fooooarte tare!! MArtie? tre’ sa citesc pana atunci.

    1. Mintile luminate gandesc la fel, nu? :)) Iti citisem recenzia si mi-a atras atentia mai ales prin faptul ca pare sa fi fost vorba de o relatie reala intre protagonista si sotul ei, in ciuda diferentei de varsta. In mod normal, tindem sa judecam automat relatiile astea..intr-un anume fel 😉 Dar zau daca observasem ca tot Kirsten Gier e autoarea! E drept ca nici nu m-am uitat deloc pana acum pe GR sa vad ce a mai scris..
      Daa, 2013 vine cu o multime de filme misto facute dupa carti, avem de recuperat repejor!

    1. Raspuns 1: Am citit sinopsisul pe GR si m-a facut curioasa pt ca parea sa combine elemente fantasy cu elemente distopice. Si cred ca e evident deja ca am o slabiciune pentru distopii 😀 Sa inteleg ca ar fi bine sa o citesc cat mai repede, nu? Altfel nu ma intrebai de ea ^_^
      Raspuns 2: Fix intre Beautiful Creatures si Rosu de rubin oscilam alaltaieri! Nu stiam de care sa ma apuc mai intai, pt ca urmeaza si dupa aceasta un film in curand. Apropo.. de fiecare data cand aud de seria aceasta ma gandesc la tine :)) Mi-a ramas in minte ca una dintre cele mai entuziaste recomandari pe care le-ai facut. Probabil dupa ce termin Culorile Dragostei si vreo 3 carti cu termene fixe pt recenzii, continui cu Beautiful creatures 🙂

      1. Eu le-am citit pe ambele si ti le recomand cu drag. Carcera mi-a placut mult pentru ca sunt putin cam obsedata de distopii de vreo doi ani si in plus am adorat personajele principale, dar si A 16-a Luna este frumoasa. Abia astept continuarile acestor serii :).
        I-am intrebat pe cei de la Nemira anul trecut daca va fi continuata seria Saint Germain, dar nu mi-au raspuns asa ca am tras concluzia ca raspunsul ori e nu, ori e nu prea curand. Daca imi spuneau ca da tot nu prea aveam incredere pentru ca mi-au spus ca volumul trei din Betsy, regina vampirilor si volumul 3 din Mostenirile Loriene vor fi publicate la Boofest si nu s-a intamplat asta 😦 . Betsy e inca o serie cu o gramada de volume, dar e atat de amuzanta si adorabila.
        Cele mai multe dintre volumele pe care planuiesc sa le citesc anul acesta sunt contemporane NA, dar pe lista sunt si foarte multe continuari si serii fantasy sau paranormal romance noi.
        Primele pe lista sunt seria Soul Screamers (am cele 2 volume omnibus), volumele 2 si 3 din seria Lux, Ascension si primul volum dintr-o distopie despre o rasa de extraterestrii care cucereste pamantul, Midnight City.
        Deocamdata sunt tot in asteptarea momentului in care Kindle Paperwhite va fi disponibil si la noi :(. Dupa ce mi-am petrecut luna decembrie trimitand mail-uri si sperand in zadar sa fie disponibil la un magazin online, luna aceasta am luat-o iar de la capat cu diferenta ca acum il gasesc pe mai multe site-uri, dar nu e disponibil decat la sfarsitul lunii 😦 . Macar de-ar incepe Amazon-ul sa livreze 😦 .

      2. Aceeasi obsesie o am si eu :)) A 16-a luna e pe lista fix dupa ce termin Culorile Dragostei si inca vreo 3 carti cu termen. In seara in care m-am apucat de Rosu de rubin oscilam exact intre acestea doua.
        Mda, imi amintesc ca mi-ai spus si mie raspunsul legat de Betsy. Si mie imi place tare mult seria, insa am vazut ca nu multa lume a auzit de ea. Fix ce spuneam de promovare.. probabil influenteaza si asta destul de mult succesul unei carti.
        Eu deocamdata sunt fixata pe cartile ce urmeaza sa fie ecranizate, mai am apoi cateva pe care nu am mai apucat sa le citesc anul trecut si as vrea si sa mai inaintez cu cateva volume la seriile pe care le-am inceput deja (de genul Disparuti, Micutele mincinoase, etc). Si sa vedem ce mai apare de la Libris – unde imi place sa aleg chestii diferite, nu fantasy sau distopii si de bookblog. Plus ce o sa mai apara si anul acesta, bineinteles 🙂
        Hmm…chiar zilele trecute ma gandeam la tine cu Paperwhite-ul. Nu stiam daca ai reusit sa ti-l iei. O colega de-a mea tocmai l-a primit de Craciun, dar nu mi-a trecut prin cap sa ma interesez de unde o fi luat. Hai ca o intreb luni de unde e si iti spun.

      3. Da, seria asta, Cronicile Casterilor, este una dintre preferatele mele. Sa o citesti cat mai repede, ca pe 15 apare filmul. 😀

      4. Dap! Macar pe prima sa o termin la timp pana atunci, pt ca nu imi place sa vad mai intai filmul. Pastrez imaginea personajelor din film si nu mi le mai pot imagina eu cum vreau. In cazul seriei Vampirii sudului de exemplu, timp de 2 volume nu am putut sa nu aud in gand accentul ala enervant pe care il aveau in serial 😀 Sau la Jurnalele Vampirilor.. oricat de blonda era Elena in carte, in capul meu tot bruneta din serial ramanea..

      5. Sper ca nu l-a primit cadou de la cineva din strainatate, pentru ca atunci nu am alta optiune decat sa astept in continuare sa fie disponibil pe quickmobile.ro, pcgarage.ro (doar pe aceste magazine online l-am gasit) sau sa inceapa Amazon-ul sa livreze international. Cei de la Elefant mi-au promis si el ca-l aduc la finalul lunii, dar acelasi lucru mi l-au promis si in decembrie, ca-l aduc inainte de sarbatori.
        Si eu vreau sa ajung la zi cu cateva serii pe care le-am inceput si poate ca as reusi daca nu as tot descoperi volume si serii noi pe care sa-mi doresc sa le citesc 😀 .

    1. 😀 Ma bucur ca iti place, mie mi s-a parut tare tare draguta. Stiu, si autoarea e germana. Dar daca intra in cinematografe, ar trebui sa nu fie probleme cu subtitrarea. Doar daca nu o sa fie difuzat la cinema si o sa trebuiasca sa il cautam noi pe calc, atunci ma gandesc ca se poate sa nu gasim foarte curand subtitrare…

      1. Pai nu ma bazez sa vine in cinematografe, ar fi o surpriza placuta. Unde mai pui ca am putea sa mergem impreuna la film:))
        Altfel, macar o sub in engleza….

      2. Daaa, chiar, ca tot planuim de nu stiu cand sa ne vedem! 😀
        Nu cred ca am incercat niciodata sa vad un film strain cu subtitrare in engleza. Cred ca ar fi destul de..zapacitor :)) Dar..asteptam si vedem, ne orientam atunci, nu mai e tare mult 😉

  6. Daca apare pe ecrane mergem la film! Adjudecat!! :)) Am terminat-o. Da, mi-a placut. Doar ca, ader si eu la bila ta neagra in leg cu schimbarea brusca a lui Gideon. Adica, da, te astepti, la un moment dat sa iasa ceva dar a fost asa brusc, parca mi a dat in cap.:))
    p.s. Ce ma amuza gargui:))))))))))

    1. 😀 hehehe, ma bucur ca ti-a placut! Abia astept sa vad daca il aduc, cred ca ar fi dragut sa il vezi pe un ecran mare si nu la calculator. Trailerul l-ai vazut, nu?

      Daaa, garguiul e personajul meu preferat din toata seria! 😀

  7. Am de cateva luni seria asta in wishlist-ul de la Elefant, astept o reducere mai mare ca sa o achizitionez:). De aceeasi autoare mi-au placut “Ma sinucid alta data” si “Ce sa fac cu mostenirea”, carti usurele dar tare haioase.

    1. Eu ma asteptam sa fie…ok si cam atat. Dar a fost mult mai daguta decat ma asteptam! Abia spre finalul volumului 3 a aparut ceva ce mi s-a parut ca a stricat putin povestea, insa per ansamblu a fost tare simpatica toata seria! Sper sa apara filmul in cinematografe, trailerul pare promitator!
      Am auzit si eu de “Ce sa fac cu mostenirea” si chiar m-a facut curioasa, parea interesant scenariul 😀

  8. Am zis ca revin cu o parere, asa ca aici sunt :D. Am citi cartile si nu am regretat acest lucru, ma bucur ca am dat atunci de recenzia ta, pentru ca sigur dura mai mult ca sa ajung sa le citesc. Mi-a placut cum autoarea a conturat relatia celor doi, cat si subiectul pe care l-a abordat, iar pe conte l-am detestat inca de la inceput, ca si pe verisoara lui Gwendolyn. Eu nu am avut probleme cu schimbarea de atitudine a lui Gideon, desi totul s-a intamplat foarte repede si destul de brusc. Modul in care au fost conturate personajele, ba sa le iubesti, sau sa le urasti, sau chiar si ambele au dat o nota de veridicitate povesti, desi Gwendolyn pe alocuri parea prea imatura. Per total insa am savurat primul volum si l-am citit pe nerasuflate intr-o singura zi.

    1. Ma bucur enorm ca ti-a placut! Mie mi s-a parut extrem de draguta seria asta, pornind de la intriga ce inca nu a fost super folosita prin romanele YA publicate in ultima vreme (cum au fost vampirii, varcolacii sau vrajitoarele) si pana la stilul autoarei. Mi s-a parut atat de natural, fara replici fortate, cu umor, ironie, tot ce trebuie!
      Pe Charlotte am detestat-o si eu, desi inteleg intr-o oarecare masura cat de naspa trebuie sa fi fost pentru ea sa descopere ca nu ea e cea care va calatori, mai ales dupa ce intreaga viata se pregatise pentru asta. Dar oricum, era o scarba dinainte sa afle, asa ca parte din toleranta mi-a scazut :)) Pe Conte a fost prima data cand l-am descoperit ca personaj negativ. Am mai dat de el printr-o multime de alte carti si in toate era un personaj fie pozitiv, fie neutru, o aparitie exotica, atragatoare si interesanta, inconjurata de mister. Asa ca imaginea lui din mintea mea era deja formata si diferita fata de cea din carte. Prin urmare, nu am reusit sa asociez cele doua portrete si acum in capul meu sunt 2 St. Germaini :)) Cel general, din istorie si alte carti si cel rau, din seria asta 😀

    1. In cinematografe nu a aparut. Eu inca nu l-am vazut, dar am inteles ca ar fi deja online pe unele site-uri, insa pana acum ar fi aparut doar o subtitrare in engleza destul de proasta. Filmul fiind in germana, dar banuiesc ca stii 🙂 Asa ca iti sugerez sa mai astepti, poate apare ceva mai ok peste ceva timp…

      1. Hai ca o intreb zilele astea pe o prietena care l-a vazut asa si iti scriu raspunsul cand aflu, da? 🙂

    1. Gata, am primit raspunsul. A gasit filmul pe torrent, deci trebuie descarcat. Asta e linkul: http://isohunt.com/torrent_details/488909121/rubinrot?tab=summary

      Daca nu ai instalat torrentul pe calc, il poti lua gratis de aici: http://www.utorrent.com/downloads/win

      Iar subtitrarea aia in engleza o descarci de aici: http://subscene.com/subtitles/rubinrot/english/739202

      Dar repet, mi s-a spus ca este execrabila si ca unele parti ale filmului sunt aproape de neinteles din cauza asta… Eventual mai poti cauta, poate intre timp o mai fi aparut alta mai buna…
      Vizionare placuta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s