Posted in Doru Dumitrescu, Mihai Manea, Mirela Popescu

Mica enciclopedie a Marelui Razboi (1914–1918) – Doru Dumitrescu, Mihai Manea, Mirela Popescu

MICA_ENCICLOPEDIE_A_MARELUI_RAZBOIDisponibil la: Corint

Colectia: Corint Educational

Data aparitie: 2014

Numar pagini: 208

 

Sinopsis:

In acest an, cand comemoram un secol de la inceperea Primului Razboi Mondial, prof. dr. Doru Dumitrescu, prof. Mihai Manea si prof. Mirela Popescu, apreciate cadre didactice din Bucuresti, s-au incumetat sa vina in fata cititorilor cu o premiera editoriala, o lucrare documentata, care cuprinde in paginile sale elementele fundamentale ale uneimici enciclopedii de istorie.

Autorii si-au propus sa ofere profesorilor si elevilor, dar si publicului iubitor de istorie o lucrare in care se regasesc momentele esentiale ale Primului Razboi Mondial, principalele personalitati politice, militare si diplomatice, marile batalii, armele utilizate, viata din spatele frontului, tratatele si conventiile incheiate.

Lucrarea cuprinde o bibliografie selectiva si imagini sugestive, care contribuie fara indoiala la o mai buna intelegere a istoriei primei mari conflagratii mondiale.

„Primul Razboi Mondial a fost consecinta unor calcule gresite. Liderii europeni au actionat ca o «generatie de somnambuli», care, in acea vara linistita din 1914, s-a izbit dintr-odata de stancile unui destin tragic.” — Edmond Taylor, The Fall of the Dynasties: The Collapse of the Old Order, 1905–1922

Parerea mea:

Nu am avut noroc de profesori de istorie care sa stie cum sa le trezeasca elevilor interesul pentru materia le care o predau, asa ca timp de ani intregi, istoria a ramas in mintea mea drept o materie plictisitoare, plina de siruri de date si aliante fara sens.

A fost nevoie sa treaca ani buni pana ce gradul de curiozitate sa imi creasca brusc si sa ma trezesc cu… CONTINUAREA AICI.

Author:

www.roxtao.wordpress.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s