Posted in Charlaine Harris

Mort de-a binelea (seria Vampirii Sudului, volumul 5) – Charlaine Harris

Disponibil la: Leda Books

Colectie: Fantasy Leda

Traducere: Ana-Maria Nica

Nr pagini: 384

 

Sinopsis:

NO. 1 BESTSELLER NEW YORK TIMES 2008 Seria Vampirii Sudului sta la baza serialului TRUEBLOOD, o productie originala HBO.

“Dialogurile naturale si pline de umor si o intriga bine construita… fac din aceasta carte cel mai reusit volum al seriei.” Publishers Weekly

Aventurile lui Sookie Stackhouse continua cu un nou volum pasionant. Fanii cuceritoarei eroine ii vor urmari si acum cu sufletul la gura peripetiile. Cand isi da seama ca fratele ei, Jason – devenit teriantrop – este in mare pericol, lui Sookie nu-i ramane decat sa afle cine ii doreste acestuia moartea. Si asta cat mai repede, fiindca ucigasul este pregatit sa atace din nou…La fel de amuzant si de captivant ca si cele anterioare, noul episod ne incanta cu aceeasi combinatie de actiune vie, senzualitate, paranormal si suspans, care lui Charlaine Harris ii reuseste de fiecare data pe deplin. Scenele de actiune, stilul atragator, personajele supranaturale, pasajele bine dozate de erotism – iata o combinatie irezistibila care explica succesul exploziv al intregii serii.

Parerea mea:

Mort de-a binelelea iti da senzatia de roman politist mai mult decat de roman fantasy. Bineinteles, daca ignori faptul ca majoritatea personajelor sunt supranaturale. Actiunea nu lipseste, Sookie e tot mai prinsa intre comunitatile de vampiri, varcolaci si teriantropi, dar parca acest volum nu impresioneaza la fel ca cele dinainte. In plus, protagonista trece parca prin prea multe intamplari neplacute intr-un timp atat de scurt. Si in ciuda acestora, cand ajungi la ultima pagina, inca mai astepti sa se intample ceva important. Nu mi s-a parut neaparat o carte slaba, doar ca autoarea a ridicat niste standarde prin volumele antecedente pe care in Mort de-a binelea mi s-a parut ca nu le-a mai atins. Oricum, mi-a placut sa o citesc si probabil toate persoanele care au inceput deja seria si au devenit fani nu vor rata nici acest volum.

Bile albe:

– Exista zeci de momente nostime in carte. Parca la fiecare cateva pagini gasesti cel putin o idee sau o expresie transmisa intr-un mod ce te face sa chicotesti. Deci in ciuda lipsei de evenimente marcante, farmecul seriei se pastreaza si in volumul 5.

– Mi-a placut foarte  mult momentul in care barbatii din Bon Temps care se aflau in barul unde lucreaza Sookie o ajuta pe aceasta in lupta contra unuia dintre vampiri si atmosfera de „Nu s-a intamplat nimic” descrisa apoi de autoare, dupa ce problema este rezolvata.

Bile negre:

– Ar trebui sa le fie interzis scriitorilor sa creeze personaje extrem de placute si simpatice pentru ca in final sa dezvaluie faptul ca au fost tot timpul personaje negative. Am incercat cel putin sa ma consolez cu ideea ca personajul in cauza fusese obligat sa faca  ceea ce a facut, dar explicatia lui Eric din final mi-a dezumflat iluzia.

Alte recenzii care te-ar putea interesa:

Categoric moarta (Vampirii Sudului, vol. 6) – Charlaine Harris

Morti cu totii (Vampirii Sudului, vol. 7) – Charlaine Harris

Author:

www.roxtao.wordpress.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s