Posted in Ian Rankin

Apelul mortilor – Ian Rankin

Apelul mortilor - Ian RankinDisponibil la: Leda Books

Colectia: Thriller Leda

Traducerea: Carmen Ion

Numar pagini: 608

 

Sinopsis:

Fiti gata pentru intalnirea cu celebrul inspector Rebus!

Ce pot avea in comun crimele in serie, politica locala si reuniunea la nivel inalt G8 din Scotia?

In orasul Edinburgh s-a comis inca o crima – dar pentru ca victima este un violator recent eliberat din inchisoare, politistii nu depun prea mare efort in rezolvarea cazului. Lucrurile se vor schimba insa simtitor atunci cand intra in scena celebrul, dar si problematicul inspector John Rebus. Impreuna cu sergentul Siobhan Clarke, mai tanara sa colega, acesta descopera dovezi ca un criminal in serie se afla in libertate…

In aceeasi perioada, in Scotia se desfasoara reuniunea la nivel inalt G8. La un dineu organizat in deschiderea acestui eveniment, unul dintre parlamentarii invitati isi pierde viata. Inspectorul Rebus investigheaza si aparenta sinucidere a acestuia, dar sefii sai, care din motive necunoscute doresc sa musamalizeze totul, ii retrag cazul. Cum Rebus nu a respectat insa niciodata regulile, iar Siobhan are motive foarte personale pentru a vana un politist insarcinat cu reprimarea tulburarilor publice, incepe o lupta inversunata impotriva propriilor colegi…

O combinatie exploziva de actiune si politica… pe fundalul celei mai incercate saptamani din istoria recenta a Marii Britanii.

Parerea mea:

Apelul mortilor este fara indoiala unul dintre acele romane care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca unui cititor de thriller sau, mai exact, a unui admirator al cartilor politiste. Autorul puncteaza fiecare aspect obligatoriu al unei astfel de lecturi, iar cele 600 de pagini aduna indicii, detalii, legaturi surprinzatoare si o poveste care incepe sa se lege pe masura ce te adancesti in ea.

Protagonistul alaturi de care vom lua parte la anchetele prezentate este inspectorul Rebus – la un pas de pensionare, considerat de unii un politist perfect, iar de altii un ghimpe in coaste datorita stilului sau neconventional de lucru si metodelor interzise pe care el continua totusi sa le aplice. Alaturi de el, colega mai tanara si dornica sa se remarce si sa avanseze in cariera, Siobhan Clarke. Ea este cea care reuseste sa… CONTINUAREA AICI.

Author:

www.roxtao.wordpress.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s