Posted in Danielle Trussoni

Angelologia (seria Angelologia, volumul 1) – Danielle Trussoni

Angelologia (seria Angelologia, volumul 1) - Danielle TrussoniDisponibil la: Litera

Colectia: Thriller

Traducerea: Mariana Piroteala

Numar pagini: 736

Sinopsis:

In Angelologia (2006), Danielle Trussoni debuteaza in domeniul fictiunii cu o poveste fascinanta, despre o straveche confruntare – reaprinsa in vremurile noastre – intre ingeri si oameni, impletind savant cultura biblica si pe cea mitica, care va face deliciul fanilor de thrillere istorice.

Evangeline era o copila atunci cand tatal ei a incredintat-o maicutelor de la manastirea St Rose. La douazeci si trei de ani, descoperirea unei scrisori din 1943 ii reveleaza tinerei o istorie secreta de acum o mie de ani, un stravechi conflict intre Societatea Angelologilor si nephilimi, descendentii rezultati din impreunarea ingerilor cu oamenii. Generatii intregi de angelologi si-au pus viata in slujba anihilarii nephilimilor, iar misiunea lor, careia Evangeline i-a fost de mult menita, o poarta din bucolica ei manastire in centrul opulentei newyorkeze. Angelologia, un roman care musteste de istorie si de personaje captivante, impleteste traditia biblica, mitul orfic si viziunea miltoniana a paradisului pierdut intr-o poveste fascinanta, despre oameni obisnuiti prinsi intr-o lupta care va decide soarta omenirii.

Parerea mea:

Angelologia este un thriller fantasy (nu neaparat unul doar pentru adolescenti), care aduce o viziune noua asupra nephilimilor – urmasii ingerilor cazuti. Daca pana acum eram obisnuiti ca acestia sa fie portretizati ca personaje pozitive, Danielle Trussoni vine cu o idee unica. In cartea ei acesti ingeri sunt prezentati ca un grup inamic al omenirii, care de secole profita si asupreste societatea. Cu o atmosfera de… CONTINUAREA AICI.

Author:

www.roxtao.wordpress.com

8 thoughts on “Angelologia (seria Angelologia, volumul 1) – Danielle Trussoni

 1. Serios, e thriller? Nu stiu de ce aveam impresia ca e un fel de “Biblie” a ingerilor, o carte gen documentar, cu date mai mult, nu stiu. Nu stiam ca e o poveste cu personaje si tot.

  1. Da, da, e thriller in toata regula. Cu niste conspiratii, cu niste curse din alea contra timp, generatii care se lupta de secole, etc, etc. Si eu aveam un pic impresia ca o sa fie o lectura monotona, dar am zis sa o incerc totusi, pentru ca parca de prea multa vreme eram curioasa si o tot amanam :))

 2. Pare o carte cu adevarat interesanta, cu toate ca prima data cand am auzit de ea am avut impresia ca ar fi o lectura plictisitoare…

  1. Si eu am tot amanat cartea asta luni intregi. Pe de-o parte, ma gandeam ca trebuie sa aiba ceva interesant, dar pe de alta parte aveam cumva impresia ca o sa fie monotona. Asa ca am fost cu atat mai surprinsa cand am descoperit ca nu e deloc plictisitoare si ca e foarte diferita fata de ce imi imaginam eu ca o sa gasesc 😀

  1. Da, si mie mi-a placut, Krisszu! Mai ales ca sincer, ma gandeam ca o sa fie putin plictisitoare, nu stiu de ce :)) Asa ca a fost o surpriza foarte placuta sa descopar ca nu e deloc asa!

 3. După câte observ, numai pe mine m-a plictisit cartea teribil. Mie mi s-a părut cam lentă acțiunea, deși noua față a nephilimilor m-a făcut să o citesc.

  1. Na, e parca un pic mai lenta actiunea decat in alte thrillere (pana la urma, sunt peste 600 de pagini!), dar mi s-a parut ca nu e plictisitoare totusi. Ma asteptam cumva sa o lalaie mai mult, poate de aceea am fost placut surprinsa. Daca as fi avut asteptari foarte mari, poate m-ar fi dezamagit un pic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s